Két gyermek támogatásáért fogtak össze ezúttal a motorosok

Kovács Eszter 2019. július 19., 19:05

Két kisgyermeken segítettek a székelyföldi motorosok: az idei SZMÖ Motoros Fesztivál (Biker Festival) bevételének egy részét, illetve számtalan adományozó felajánlását szánták jótékony célra.

Keve édesapja vehette át a felajánlást Fotó: Facebook/SZMÖ Biker Festival

Az agyagfalvi, leukémiás Fosztó Kevét jelenleg Magyarországon kezelik, a gyógyulásig azonban hosszú az út, legalább két évre van szükség, ezért a két és fél éves kisfiú teljes családjának – szüleinek és két testvérének – Magyarországra kellett költöznie.

Keve mellett a gyimesközéploki Balázs Anna gyógyulását is támogatják a motorosok: a kislány Edwards-szindrómával született.

Az SZMÖ (Székely Motoros Összefogás) tagjai pénteken keresték fel Agyagfalván Keve édesapját, Fosztó Zsoltot, hogy átadják a támogatást. A csoportosulás egyébként öt motorosklub összefogásaként jött létre: a székelyudvarhelyi Independent Eagles MC, a kászoni KMB Motors MC, a csíkszeredai Rebel Wolves MC, a kézdivásárhelyi Flagellum Dei MC, illetve Sons of Attila RC. A motoros találkozó hetedik kiadását tartották idén a szentegyházi termálfürdőnél, de már a kezdetektől a rendezvény célja volt a jótékonykodás.

{A}