Jön az első Székely Pattogó

Gergely Imre 2019. július 19., 16:03

Hagyományt teremtünk Gyergyószentmiklóson, összeszedjük Székelyföld legmenőbb streetball-játékosait, amely csapatba Te is beletartozhatsz... ha jössz – szól az első alkalommal megrendezendő Székely Pattogó utcai kosárlabdatorna felhívása.

Korábban is rendeztek streetballversenyeket Gyergyószentmiklóson, de ezúttal nagyra törnek  Fotó: Facebook/Székely Streetball

Az első Székely Pattogó Streetball tornára közel húsz csapat nevezett be (a házigazda gyergyóiak mellett Csíkszeredából, Szovátáról, Székelyudvarhelyről és Marosvásárhelyről). A női és férficsapatok mellett a gyerekeket is külön megmérettetés várja – közölte Horváth Gábor szervező.

{A}

A torna egy új kezdeményezés, de nem előzmény nélküli, évekkel ezelőtt Horváth Gábor és az Iskolás Sportklub egyik edzőjévé vált Kercsó Zoltán már szerveztek hasonló utcai kosárlabda-bajnokságokat.

Ezt élesztették most újjá, de nagyobbat álmodnak. Ha terveik teljesülnek, pár éven belül egy színvonalas, Erdély-szintű rendezvény lesz a torna. Évente kétszer rendezik majd meg, egyszer nyáron, szabad téren és egyszer télen – nyilván teremben.

Fotó: Facebook/Székely Streetball

A sportesemény szombaton reggel 9.30-kor kezdődik a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium udvarán.

A streetballmeccsek közben hárompontos dobóversenyt is szerveznek.

Nemcsak a sportolókat várják, hanem mindenkit, aki szeretne kikapcsolódni, hiszen zenés, táncos műsorok is színesítik a programot – tudtuk meg.