Őrizetbe vették, pénzhamisítással gyanúsítják a „játékpénzest”

Kovács Eszter 2019. július 19., 12:33

Pénzhamisítás és csalás gyanújával kezdeményezik az előzetes letartóztatását annak a 46 éves székelyudvarhelyi férfinak, aki a rendőrség szerint online rendelt hamis euró- és dollárbankjegyeket. A  DIICOT kommandós egysége csütörtökön házkutatás során foglalta le a pénzt.

Fotó: Országos Rendőr-főkapitányság

116 darab hamis bankjegyet találtak a házkutatás során: 3 darab ötven-, 13 darab száz-, 13 darab kétszáz euróst, valamint 87 százdollárost – jelentette be pénteken a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben.

{A}

A dokumentum szerint a 46 éves székelyudvarhelyi férfi májusban rendelte a hamis pénzt egy internetes oldalról, majd feltételezhetően másoknak is adott belőlük. Többet között júniusban egy 32 éves férfinak adhatott több hamis eurós bankjegyet, aki egyet továbbadott egy 21 éves férfinak. A fiatal ezzel a bankjeggyel próbált vásárolni egy székelyudvarhelyi töltőállomásnál, ahol az alkalmazott értesítette a rendőrséget.

A házkutatás után a 46 éves férfit 24 órára őrizetbe vették, pénteken pedig előzetes letartóztatásáról dönt majd a székelyudvarhelyi bíróság.

Fotó: Országos Rendőr-főkapitányság

Az üggyel kapcsolatosan az egyik házkutatás helyszínének tulajdonosa csütörtökön azt nyilatkozta lapunknak, hogy egyértelműen játékpénzről van szó. Pénteken ismét megkerestük Bartalis Ferencet. Elmondta, az alkalmazottja kislányától emelte el a feltételezett hamis pénzt az a fiatalember, aki később fizetni próbált vele egy benzinkútnál. A játékpénz egy másik férfitól származott, tette hozzá, az alkalmazott és családjának egy jó barátjától, aki kedveskedni akart a gyereknek, ezért ajándékozta neki a bankókat.

Monopoly-pénzről van szó. Egyértelmű, hogy nem hamis pénz, hisz kínai betűk vannak rajta. Elképesztő, hogy egy ilyen ügy eddig fajulhat

– kommentálta a történteket a vállalkozó. „Vicc ez az egész. A vak is látja” – fakadt ki.

{K1}