Terepmotoros hétvége Ditróban

Gergely Imre 2019. július 19., 10:47

Másodszor rendezi meg a gyergyóditrói Ditriders Motorsport Klub a romániai terepmotoros bajnokság egyik futamának is számító Ditrocks Hard Enduro versenyt. A hétvégén több mint 130 versenyző áll rajthoz. A terep és a mezőny is magas színvonalat garantál.

Magas színvonalú versenyre számíthatnak a pilóták és nézők egyaránt Fotó: The Red Lynx Photography • Forrás: Ditrocks Hard Enduro

A Hard Enduro – ahogyan neve is mutatja – a terepmotorozás egyik legkeményebb szakága. A Gyergyóditró környékén található hegyek remek terepet biztosítanak ehhez, bőven adódnak olyan szakaszok, amelyek a legprofibbakat is alaposan próbára teszik.

{A}

Nem meglepő, hogy sokan szeretnék kipróbálni itt magukat. Csütörtök délig már több mint 130 versenyző nevezett be. A mezőnyben 11 ország motorosai találhatók meg, köztük az Amerikai Egyesült Államokból és Új-Zélandról is jönnek, de Európa számos országa is képviselteti magát, természetesen a sportág hazai legjobbjai mellett.

Rajthoz áll a világ tíz legjobbja közt számon tartott spanyol Alfredo Gomez is

– sorolja Kovács Árpád András, a házigazda Ditridres vezetője.

A nézőknek elsősorban a pénteken délután 5 órakor kezdődő prológot javasolják, hiszen ekkor a Cengellér tetején, a motorospályán zajlik majd az a versenyszám, amely endurocross, superenduro és extreme enduro versenytípusok ötvözése lesz, megfelelő terepakadályok kialakításával.

Fotó: The Red Lynx Photography • Forrás: Ditrocks Hard Enduro

Ide a tölgyesi út közelében található alaptábortól, a Kakastaréj panziótól 4 órakor indul a szervezett kivonulás a helyszínre. Az alaptábor egyébként külön látványosság lesz a technikai sportok ezen válfaját kedvelőknek, hiszen itt találkozhatnak a versenyzőkkel, fotózkodhatnak, elbeszélgethetnek velük – hívja fel a figyelmet a szervező.

Szombaton a leghosszabb, legnehezebb, egyben a legtechnikásabb pálya vár minden kategóriára, egy igazi kihívás lesz a tölgyesi, hollói részen kijelölt pálya teljesítése a pilótáknak. 

Vasárnap a versenyzőknek rövidebb és gyorsabb pályát kell megtenniük, mászókkal, ereszkedőkkel és köves folyókkal tarkítva.

A Ditrocks Hard Enduro versennyel kapcsolatosan további információ itt található.