Bravúr! Mindegyik magyar csapat továbbjutott az Európa Ligában

Zátyi Tibor 2019. július 18., 23:32

Három magyar és két román csapat jutott tovább a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójából, így a jövő héten ismét európai ellenféllel fognak játszani.

A MOL Fehérvár FC már az odavágón eldöntötte a továbbjutást, simán belefért a gól nélküli döntetlen a Zeta ellen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Elsőként az Universitatea Craiova harcolta ki a továbbjutást az azeri Sabail FK ellen, az első mérkőzéshez hasonlóan hazai pályán is 3–2-re nyert. A következő körben pedig magyar ellenfél vár az oltyán csapatra,

hiszen a Honvéd a hazai 3–1-es sikere után 1–1-es döntetlent játszott a litván Zalgiris otthonában.

Az FCSB kettős győzelemmel lépett tovább, idegenben 2–1-re verte a moldovai Milsami együttesét, a második fordulóban az örmény Alashkert lesz az ellenfele, amely ugyancsak kettős győzelemmel ejtette ki az északmacedón Makdeonija FK-t.

A Debreceni VSC 1–1-el zárta az albán Kukesi elleni visszavágót, ám az első mérkőzésen aratott 3–0-s sikere bőven elegendő volt a továbbjutáshoz. A második körben pedig az olasz Torino lesz a DVSC ellenfele.

A MOL Fehérvár FC gól nélküli döntetlennel zárta a selejtező első fordulóját a montengrói Zeta ellen, igaz, a továbbjutás gyakorlatilag már az első meccsen eldőlt, amikor a fehérváriak idegenben 5–1-re nyertek.

A magyar csapatra liechtensteini ellenfél, a Vaduz csapata vár a második fordulóban.

A Dunaszerdahelyi DAC izgalmas, hosszabbításba torkollt visszavágón újabb döntetlent játszott a lengyel Cracoviával (2–2), és idegenben szerzett több góllal lépett a következő körbe, ahol a görög Atromitosz lesz az ellenfél.

A második fordulóban a Viitorul Ovidiu is csatlakozik a küzdelmekhez, ellenfele a belga Antwerp lesz.

A mérkőzéseket július 25-én, a visszavágókat pedig augusztus 1-én rendezik.