Játékpénzzel fizetett, kommandósok rúgták be az ajtót

Kovács Eszter 2019. július 18., 12:25

Házkutatást tartott csütörtökön Székelyudvarhelyen a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) kommandós egysége. Mint megtudtuk, hamis pénz után kutattak, miután valaki játékpénzzel fizetett egy boltban.

Képünk illusztráció Fotó: Rendőrség

Játék ötveneuróssal fizetett egy férfi egy székelyudvarhelyi töltőállomásnál: a benzinkút alkalmazottja rögtön értesítette a rendőrséget, a fiatalembert pedig bekísérték a rendőrörsre. Ez még hetekkel ezelőtt történt, most kapott újabb löketett a történet, amikor csütörtök reggel kommandósok ütöttek rajta a munkaadóján.

Visszaélésnek, sőt zaklatásnak tartja Bartalis Ferenc vállalkozó, hogy nála is házkutatást tartott a DIICOT egyik egysége. Mint lapunknak mesélte,

egy alkalmazottja néhány hete egy gyermekjáték tartozékaként használatos ötveneuróssal próbált fizetni.

{A}

„A játékpénzt egy másik alkalmazottam kislányától vette el. Az autómosóm fölötti lakrészbe ideiglenesen beköltözött az egyik alkalmazottam a családjával együtt, a fiatal srác innen emelte el a játékpénzt” – magyarázta a panaszos. Bartalis Ferencet akkor értesítették a történtekről, ám csütörtök reggel nem kis megrökönyödésére, a DIICOT maszkos csapata ébresztette őt és a vállalkozás székhelyén lakó másik családot.

Amikor elfogták a fiút, tisztáztuk, hogy ez egy rossz vicc volt. Felháborítónak tartom, hogy ezek után mégis ilyen szinten zaklatnak minket

– fakadt ki a vállalkozó.

Folyamatban lévő ügyről lévén szó, egyelőre nem áll az ügyészség módjában információkat közölni, mondta el a Székelyhonnak Georgică Ivănescu. A székelyudvarhelyi főügyész későbbre részletes tájékoztatást ígért.