Közel volt a dráma a CFR BL-visszavágóján

Zátyi Tibor 2019. július 17., 23:15

Habár Billel Omrani lőtte a Kolozsvári CFR góljait az Asztana FK ellen 3–1-re megnyert BL-selejtezőn, a román bajnok hőse Arlauskis kapus volt, aki gyakorlatilag továbbvédte csapatát a második körbe.

Megdolgozott a továbbjutásért a román bajnok Fotó: Farkas Tamás

Vendéggóllal kezdődött a kolozsvári találkozó, a 4. percben Murtazajev lőtt 25 méterről védhetetlenül Arlauskis kapujába. A házigazda CFR Rondon kapufájával válaszolt, majd Omrani fejesével a tizedik percben egyenlített. A félidő közepén pedig összejött a fordítás,

a francia balszélső volt ismét a főszereplő, közeli lövésébe Posztnyikov ért bele rosszul, a labda pedig a hálóban kötött ki.

{A}

Nagyon közel volt a kazah bajnok, hogy gyorsan egyenlítsen, a horvát Tomasov szépen helyezett lövését Arlauskis bravúrral hárította. A 43. percben Vinicius is eredményes volt, ám les miatt érvénytelenítették a találatot.

Habár nem játszott nagyot az Asztana, centikre volt a továbbjutástól Fotó: Farkas Tamás

A szünetet követően a CFR kapuja elé szögezte az Asztanát, Djokovic lövését szedte ki a keresztléc alól a kapus, majd Vinicius fejelt közelről fölé. A nyomás végül a 73. percben érett góllá, Susics jobboldali beadását Omrani sarkazta a hálóba.

A gólt követően nagyon visszaesett a játék minősége, a CFR labdarúgói húzták az időt, és erre szinte ráfáztak, az öt perces hosszabbítás végén centikre volt a szépítéstől és egyben a továbbjutástól az Asztana,

a közeli fejest Arlauskis hatalmas reflexszel hárította, gyakorlatilag továbbvédte csapatát a következő körbe.

Arlauskis földönkívüli védése az utolsó percben. Továbbjutást ért Fotó: Farkas Tamás

A jövő héten az izraeli bajnok Maccabi Tel Aviv vár a Kolozsvári CFR-re.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, selejtező, első forduló, visszavágó
Kolozsvári CFR–Asztana FK 3–1 (2–1)
Gólszerzők: Omrani (10., 73.), Posztnyikov (26., öngól), illetve Murtazajev (4.).
Kolozsvári CFR: Arlauskis – Susics, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Deac (Hobam, 86.), Rondon (Costache, 66.), Omrani (Pereira, 85.). Edző: Dan Petrescu.

Asztana FK: Eric – Rukavina, Posztnyikov, Simunovic, Bejszebeko (Anicic, 81.) – Logvinyenko – Tomasov (Mubele, 62.), Majevszkij, Sigurjonsson (Janga, 82.), Murtazajev – Rotariu. Edző: Roman Hrigorcsuk.

Továbbjutott a CFR, 3–2-es összesítéssel.