Kettős győzelemmel jutott tovább a Fradi

Zátyi Tibor 2019. július 17., 22:36

Idegenben is legyőzte a Ludogorec Razgrad együttesét a Ferencvárosi TC a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, így kettős sikerrel jutott tovább a következő körbe, ahol a máltai Valetta vár a Fradira.

Jogos az öröm. Kiejtette esélyesebb ellenfelét a magyar bajnok Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A múlt héten hazai környezetben aratott 2–1-es sikert követően a razgradi visszavágó 21. percében már 2–0-ra vezetett a Ferencváros, az ukrán Igor Haratin és a szlovák Michal Skvarka talált be. A hazaiak hamar szépítettek, majd hiába jutottak büntetőhöz, Swierczok könnyelmű lövését Dibusz bravúrral hárította.

Térfélcsere után a norvég Tokmac Nguen találata végleg eldöntötte a párharcot, a bolgárok újabb szépítése – Heister vétett öngólt – legfeljebb szépségtapasz lehetett számukra. A hajrára Cosmin Moți meggondolatlan belépője után megfogyatkozott a bolgár bajnok, minden továbbjutási esélyük elszállt,

a Ferencváros pedig 5–3-as összesítéssel lépett tovább.

A második körben a máltai Valletta vár a zöld-fehérekre, akik július 23-án vagy 24-én hazai pályán kezdenek, majd a visszavágóra egy héttel később a szigetországban kerül sor.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, selejtező, első forduló, visszavágó
Ludogorec Razgrad–Ferencvárosi TC 2–3 (1–2)
Gólszerzők: Terziev (24.), Heister (69. – öngól), illetve Haratin (17.), Skvarka (21.), Nguen (48.)
Ludogorec: Renan – Ikoko, Terziev, Moți, Nedjalkov – Góralski, Djakov – Ikoko (Cicinho, 64.), Marcelinho (Biton, 64.), Tchibota – Swierczok (Keserü, a szünetben). Vezetőedző: Sztojcso Sztoev.
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Sigér, 57.), Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 61.) – Priskin (Lanzafame, 73.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.
Kiállítva: Moți (82.).
Továbbjutott a Ferencváros, kettős győzelemmel, 5–3-as összesítéssel.