Teljes a magyar létszám női kardban a főtáblán

Dobos László 2019. július 17., 20:13

Mind a négy hazai vívó pástra léphet szombaton a női kardozók 64-es tábláján a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Férfi tőrben a négyből három magyar indulónak sikerült továbbjutnia.

Fotó: FIE

Női kardban a világranglistán elfoglalt helyezése alapján kiemelt volt 16 versenyző, köztük Márton Anna (7.) és Pusztai Liza (11.). A 147 fős mezőny további részének viszont vívnia kellett a szerdai selejtezőben.

{A}

A csoportszakaszban Katona Renáta és Mikulik Júlia egyformán teljesített,

mindketten öt ellenfelüket győzték le és csak egytől kaptak ki, ezzel pedig közvetlenül felkerültek a főtáblára.

Mikulik Júlia remekül kezdte a versenyt Fotó: MTI

A román kardvívó lányok közül Bianca Pascu és Andreea Lupu továbbjutott, Georgiana Dima és Maria Matei pedig búcsúzni kényszerült az egyéni küzdelmektől.

Várakozáson felül teljesítettek a férfi tőrözők

A négyből három magyar indulónak sikerült felkerülnie a 64-es táblára szerdán férfi tőrben. 171 tőröző nevezett a vébére, ebben a fegyvernemben is a világranglistás helyezése alapján 16 vívó kiemelt volt.

A magyarok közül Dósa Dániel, Németh András és Mátyás Bálint továbbjutott, Mészáros Tamás pedig kiesett. Szirmai Benedek szakági vezetőedző elmondta, előzetesen azt remélte, hogy Dósa mindenképpen felkerül a főtáblára, és mellette meg egy magyar ott lehet a legjobb 64 között,

így a három továbbjutással a versenyzők túlteljesítették a várakozását.

A három román színekben induló tőrvívó – Silviu Roşu, Benjamin Bodo és Alexandru Sîrb – közül egyiknek sem sikerült a 64-es táblára jutás.

Katona Renáta is ott lesz a legjobb 64 között Fotó: MTI

Csütörtöktől az érmekért harcolnak

A világbajnokság csütörtöktől az egyéni versenyek főtáblás küzdelmeivel folytatódik. Először a női párbajtőrözők és a férfi kardozók vívhatnak az érmekért:

előbbiben magyar részről Muhari Eszter és Nagy Kinga, utóbbiban Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás lesz érdekelt.

Romániát Ana Maria Popescu és Amalia Tătăran, illetve Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea és Florin Zalomir képviseli a csütörtöki versenyen.

Dósa Dániel mind a hat ellenfelét legyőzve jutott főtáblára Fotó: MTI