Még vizsgálják a másfél hónappal ezelőtti székelyudvarhelyi tűzeset körülményeit

Fülöp-Székely Botond 2019. július 17., 16:22

Nem zárultak le a vizsgálatok a székelyudvarhelyi Demaco Kft.-nél június 6-án történt tűzeset ügyében, amit a munkaügyi törvények be nem tartása okozhatott. Akkor öt vállalatnál keletkezett kár, és két személy sérült meg.

Hatalmas füst volt a tűz miatt fel június 6-án a székelyudvarhelyi ipari területen Fotó: Barabás Ákos

Hatalmas lángok csaptak fel és óriási füstfelhő keletkezett június 6-án a székelyudvarhelyi vállalat raktárában, még az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság telefonos riasztórendszere is üzenetet küldött a helyieknek.

A több településről érkező önkéntes és hivatásos tűzoltók tizenkét autóval igyekeztek megfékezni a lángokat, amelyek így is több órán át tomboltak.

Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság sajtószóvivője akkor azt nyilatkozta lapunknak, hogy több mint öt ipari épület kapott lángra és az esetnek két sérültje is van. Az áldozatokat égési sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

{K1}

Öt vállalat

Újból érdeklődtünk a tűzesettel kapcsolatban Dănuț Urzică székelyudvarhelyi tűzoltóparancsnoktól, aki elmondta, hogy öt vállalatnál keletkezett anyagi kár. A tűz okáról csak annyit mondott, hogy azt már a helyszínen megállapították: egy szikra miatt csaptak fel a lángok.

Információi szerint a probléma oka a munkaügyi előírások be nem tartásában keresendő – ez ügyben még tart a hatósági vizsgálat.

Az áldozatok állapotával kapcsolatban Lőrinczi Csabát, a székelyudvarhelyi városi kórház orvosigazgatóját kérdeztük. Megtudtuk, hogy az egyik áldozat, aki a kezén és a lábán szenvedett alacsonyabb fokú égési sérüléseket, néhány nap után távozhatott a kórházból. A másik áldozat súlyosabb sérüléseket szenvedett, testének kiterjedtebb részén, így őt már akkor egy másik megyébe szállították ellátásra. Éppen ezért az ő állapotáról nem tudott információkat adni.

{A}