Ötvenezer lejre büntették a vásárhelyi városházát

Simon Virág 2019. július 17., 19:34

Környezetőrségi beleegyezés nélkül alakított sétánnyá három ösvényt a somostetői erdőben a marosvásárhelyi városháza, ezért ötvenezer lejes pénzbírságot róttak ki a hivatalra.

Fotó: Gálna Zoltán

Miután a Somostetőn kialakított parkolók ügyében eljárás indult a marosvásárhelyi városháza ellen, most az erdőben kialakított sétányok miatt vizsgálódtak a környezetőrség szakemberei.

A Maros Megyei Környezetőrség vezetője, Székely Annamária elmondta, a marosvásárhelyi városháza a somostetői erdőben munkálatokat kezdeményezett, sétányokat kövezett le, anélkül, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően kérte volna a hatóság beleegyezését.

A polgármesteri hivatal a munkálatok megkezdésekor nem rendelkezett környezetvédelmi beleegyezéssel. Ezért a munkálatokat leállítottuk, a polgármesteri hivatalt ötvenezer lejre büntettük meg és köteleztük őket, hogy mindent visszaállítsanak az eredeti állapotába

– magyarázta.

{A}

A marosvásárhelyi polgármester, Dorin Florea szerint a Somostetőn csak a már meglevő ösvényeket tették járhatóbbá, kövezték le, s véleménye szerint mindezt a törvénynek megfelelően tették. Florea úgy véli, hogy a környezetőrség mindig akadályozza az ő munkáját, bármit tesz, rögtön ott teremnek és meg akarják büntetni.