Nekivágott a munkának az SZFC

Zátyi Tibor 2019. július 17., 10:41

Napi egy edzéssel elkezdődött a nyári felkészülés a labdarúgó 3. Ligában érdekelt Székelyudvarhelyi FC-nél. A csapat vezetőedzőjétől, Mészáros Alpártól megtudtuk, jelenleg tizennyolc játékos alkotja a keretet, további három labdarúgó érkezése várható.

Mészáros Alpár edző nyugodt felkészülést vezethet az SZFC-nek Fotó: Beliczay László

A keret múlt pénteken gyűlt össze, az intenzív edzések pedig hétfő délután kezdődtek. A héten még napi egyszer tréningezik a csapat, jövő héttől viszont nő a terhelés, akkor már naponta két foglalkozáson vesznek részt a labdarúgók. „Nagy volt a mozgás a kereten belül, sok játékos megfordult nálunk, volt, akivel aláírtunk, másokkal pedig nem egyeztünk meg. Örvendek, hogy a keret 80–90 százalékban már megvan, kell hoznunk még egy kapust, egy középhátvédet és egy középcsatárt” – mondta Mészáros.

{A}

Az FK Csíkszeredától jelenleg négy ifjúsági korosztályú labdarúgó van próbajátékon az SZFC-nél. „Kiforrott, igazi labdarúgók ők, Dusinszki Zoltán edző nagyszerű munkát végzett velük. Nehéz eldöntenünk, hogy kit válasszunk, mert nem a padra akarjuk őket szerződtetni. A 21-es keretünkből 18 játékos már megvan.

Ilyen sem volt még eddig, új élet költözött a csapatba, a hangulat pedig kiváló”

– folytatta Mészáros.

Ismertek az SZFC felkészülési mérkőzéseinek időpontjai is, szombaton a Nyárádtői Egyesüléssel játszanak Udvarhelyen (még nincs kezdési időpont), jövő kedden pedig ugyancsak hazai pályán fogadják az FK Csíkszereda U19-es csapatát. Július végén jön az első hivatalos mérkőzés, a Román Kupa első fordulójában valószínűleg a Gyergyószentmiklósi VSK-val. Augusztus 3-án a Szászrégeni Lendület (a helyszín egyeztetés alatt), 10-én a Ceahlăul Piatra Neamț, 17-én pedig a Kézdivásárhelyi SE ellen játszik Udvarhelyen az SZFC.

Fotó: Beliczay László

„Edzőtáborunk is lesz, de még nem döntöttük el, hogy fent a Hargitán, vagy maradunk Udvarhelyen. Annak nem látom értelmét, hogy olyan helyre menjünk, ahol nincsenek jobb körülmények, mint itt a városban. A felkészülést úgy állítottuk össze, hogy ne utazzon sokat a csapat. Nyugodtan készülhetünk a bajnokságra, és az a célunk, hogy a télen ne csak 9–10 pontunk legyen, hanem ott legyünk a nyugodt középmezőnyben, és akkor ne azon dolgozzunk, hogy a fél csapatot megint le kell cserélnünk. Reméljük, hogy azok a játékosok, akik most jöttek, tényleg azok lesznek, akikre szükségünk van a jó eredmények elérése érdekében.

Ne fájjon a fejünk meccsről meccsre, ne legyünk folyamatosan győzelmi kényszerben, mint most tavasszal. Eddig kijött a lépés, kiharcoltuk a bennmaradást, de ezt a fociban előre sosem lehet biztosra tudni”

– tette hozzá Mészáros.

Az edzőtől megtudtuk, hogy nagyon fiatal csapata lesz az SZFC-nek, az átlagéletkor 21 év körüli, ám az érkezettek közül sokan komoly tapasztalattal bírnak.

A 3. Liga csoportjairól egyelőre keveset lehet tudni. Hétfőn járt le a benevezési határidő, a harmadosztálybeli szereplésre jogosult együttesek közül a Brassó megyei Szászhermányi AFC és a Kovászna megyei Zágoni Igyekezet jelezte a szakszövetségnek, hogy nem tud indulni. A szövetség hamarosan elkészíti a Román Kupa első fordulójának párosításait, majd utána, valószínűleg augusztus elején teszi közzé a csoportok összeállítását.

Az SZFC jelenlegi kerete

Kapusok: Somogyi Pál, Bencze Norbert. Mezőnyjátékosok: Marucza Csanád, Cosmin Stăncuțu, Cătălin Dinu, Vékás Barna, Tankó Előd, Györgydeák Apor, Jankó Levente, Jakab Róbert, Horia Crișan, Alexandru Izmană, Alexandru Taciuc, Zsombori Zsolt, Pál Kristóf, Adrian Viorică, Sandu Iovu és Berkeczi Csongor.