Feltűnés nélkül készül a Sportklub

Dobos László 2019. július 16., 16:39

A nyári alapozás második szakaszánál tart a Csíkszeredai Sportklub jégkorongegyüttese. A csapat több mint fele Székelyföldön, a többi játékos pedig külön-külön, egyéni edzéstervek alapján készül az új idényre.

Edzőteremben izzadnak a Sportklub jégkorongozói Fotó: Gábos Albin

A korábbi évektől eltérően már a nyári felkészülés kezdete óta Csíkszeredában tartózkodik a csapat vezetőedzője. A játékosként az NHL-ben is pályára lépett, edzőként eddig Magyarországon és Dániában tevékenykedett kanadai Jason Morgan kifejtette, mindhárom fronton (Erste Liga, román bajnokság és Román Kupa) első helyen szeretnének végezni, három kupa a cél a következő idényben.

{A}

Hozó Levente, a csapat másodedzője elmondta, az alapozást három szakaszra osztották. Június 3. és 28. között zajlott az első szakasz, július 8. és 27. között a második felkészülési szakasznál tartanak, ebben az időszakban naponta két edzésük van, járnak a cross-fitt terembe, erőterembe, uszodába, de hosszú kerékpározások is szerepelnek a programban.

Fotó: Gábos Albin

A harmadik felkészülési szakaszt augusztus elején kezdik el, a tervek szerint augusztus 15-étől lesz teljes a keret. Részegh Zsolt az érettségi vizsga miatt később kezdte el az edzéseket, míg Becze Tihamér, Andrej Taratuhin és Radim Valchar, Salló Alpár, illetve az új idegenlégiósok – Makszim Szamankov kapus, Gyenyisz Kuljas hátvéd, illetve Evan Brophey, Kurtis McLean és Josh Shalla csatárok – egyéni edzésterv alapján készültek egész nyáron.

A Csíkszeredai Sportklub részt vesz az augusztus 30. és szeptember 1. között Gyergyószentmiklóson megrendezendő Gyilkostó Kupa felkészülési tornán, ahol a házigazdák mellett a Fehérvári Titánok és a Bukaresti Steaua ellen lépnek majd jégre.

A Sportklub kerete

Kapusok: László Arnold, Adorján Örs és Makszim Szamankov (fehéroroszországi).
Hátvédek: Papp Szabolcs, Flinta Botond, Salló Alpár, Gecse Hugó, Györfy Tihamér, Farkas Tamás, Bors Arnold, Láday Tamás, Gyenyisz Kuljas (orosz).
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Eduard Căsăneanu, Fodor Csanád, Egyed Róbert, Részegh Zsolt, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert, Sándor Zoltán, Andrej Taratuhin, Radim Valchar, Evan Brophey (kanadai), Kurtis McLean (kanadai), Josh Shalla (kanadai).
Edzők: Jason Morgan (kanadai) és Hozó Levente.