Gyergyóremetén versenyeztek a székely díjugratók

Gergely Imre 2019. július 15., 18:00

A díjugratók Székelyföldi Régiós Bajnokságának idei harmadik fordulóját rendezték szombaton Gyergyóremetén. Itt gyűlt össze a sorozat történetének legnépesebb mezőnye, a három székelyföldi megye 98 lovasa mutatta meg a tudását.

Közel százan versenyeztek a remetei viadalon • Fotó: Remetei Lovasklub

Nagyot fejlődött a térség díjugrató sportja az elmúlt pár évben, de még a tavalyi szezonzáráshoz viszonyítva is. Ez nemcsak abból látszik, hogy egyre többen szállnak nyeregbe és vesznek részt a versenyeken, hanem az ott mutatott teljesítmény is folyamatosan javul – állapította meg a házigazda Remetei Lovasklub illetékese, Petréd Károly. 

Míg tavaly még komoly létszámnak számított, ha hetven lovas összegyűlt, most már kettő híján százan versenyeztek. Ugyanakkor a fejlődés látszik abból is, hogy egyre többen léptek szintet és már a magasabb, 100 vagy 115 centiméter magas akadályokon ugratnak.

A dobogósok

10 évesnél kisebbek: 1. Sóós Noémi (Varázspatkó Lovarda), 2. Dobos Réka (Transilio Lovas Udvar), 3. Toró Zenkő (Vadon Egyesület).
10 év felettiek: 1. Keresztúri Nikolett (Varázspatkó Lovarda), 2. Ince Dorka (Transilio Lovas Udvar,
3. Péter Tihamér (Remetei Lovasklub).
Díjugratás, 80 cm magas akadályok: 1. Péter Kinga ( a ló neve Szilviusz; Remetei Lovasklub), 2. Bajkó Hanna (Sába; Remetei Lovasklub), 3. Csiki Eszter (Zsámbék; Vadon Egyesület).
100 cm: 1. Marosi Gyöngyvér (Bonaparte; Csicser Lovasklub), 2. Banján Benjámin (Lucy; Zonda Lovarda), 3. Bajcsi Anna (Flip-Flap; Zonda Lovarda).
115 cm: 1. André Ábel (Bonaparte; Csicser Lovarda), 2. Puskás Búza Anna (Dylan; Remetei Lovasklub), 3. Huszár Nikolett (Bilbó; Remetei Lovasklub).

A Székelyföldi Régiós Bajnokság következő versenyét július 27-én Harasztkeréken rendezik.

{A}