Nemzetek konyhája Csíkszentmiklóson

Székelyhon 2019. július 17., 14:58

A főzés összehoz mottóval tartják meg Csíkszentmiklóson a Nemzetek konyhája rendezvényt július 20–21. között. A hétvégi programok között a főzés mellett számos sport és kulturális tevékenységre várják az érdeklődőket.

Fotó: Gábos Albin

A csíkszentmiklósi nemzetközi gasztronómiai fesztiválon különböző nemzetiségű mesterszakácsok tájjellegű ételeit lehet majd megkóstolni.

A rendezvény érdekessége, hogy azonos alapanyagokból főznek a szakácsok, de minden nemzet a maga jellegzetes ízvilágát hozza.

A faluünnep szombaton a fúvós zenekar körmenetével kezdődik reggel 8 órakor, ezt követően 9 órától startol a főzőverseny és a minifoci bajnokság.

{A}

A Nemzetek konyhája rendezvény megnyitóját 10 órától tartják, majd 12 órától bemutatkozhatnak a mesterszakácsok. Az ebédet követően 13.30-tól humoros előadássorozat lesz, 16 órától pedig díjazzák a főzőverseny nyerteseit. 17 órától ügyességi versenyt szerveznek felnőtteknek, ezt követően 19 órától stand up előadáson szórakozhat a közönség. 22 órától karaokeestre hívnak a szervezők. A mulatság éjféltől pedig tábortüzes gitáresttel folytatódik.

Vasárnap 11 órától ifjúsági misét tartanak, majd 12 órától sütiverseny lesz, amelyet a házikenyér-sütés verseny követ. 13 órától Ki mit tud versenyen vehetnek részt a gyermekek. 14.30-tól színpadra lép a borzsovai férfikórus, majd 15 órától a Nyirő József Általános Iskola előadását tekintheti meg a közönség. A műsor után a sportkedvelőké a terep, 16 órától ugyanis öreg-fiatal focimeccsre hívnak a szervezők, amely után ismét ügyességi versenyen mérkőzhetnek meg a felnőttek. Este 20.30-tól pályabált tartanak, zenél a Stage Band.