Utastérbe fúródott a szalagkorlát

Székelyhon 2019. július 15., 10:31

Figyelmetlenség miatt történt – csodával határos módon csupán enyhébb személyi sérülésekkel járó – közúti baleset vasárnap este Csíkszentimre és Csíkszentsimon között.

Fotó: Csíki közlekedési infó/Facebook

Átfúrta a szalagkorlát egy kisodródó személyautó utasterét – emiatt riasztották a tűzoltóság műszaki mentőit, a mentőszolgálatot, illetve a rendőrséget vasárnap kevéssel 20 óra előtt.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 123A jelzésű megyei úton Csíkszentimre felől Csíkszentsimon irányába közlekedő Fiat Punto 64 éves sepsiszentgyörgyi vezetője figyelmetlenség, illetve „vezetés közbeni egyéb elfoglaltságok” miatt elvesztette uralmát a jármű fölött, amely kisodródva a szalagkorlátnak csapódott. A szalagkorlát az utastérbe fúródott, a gépkocsi totálkárosra törött.

A súlyosnak tűnő balesetben a járművezető és három – 40, 63 és 69 éves sepsiszentgyörgyi – utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A vizsgálatok szerint a sofőr nem volt alkohol befolyása alatt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítanak eljárást.