Kik a legjobb könyvszakértők?

Székelyhon 2019. július 14., 14:32

A romániai könyvelők napját tartották a hétvégén Maroshévízen, ahol egyúttal díjazták is a legjobb eredményeket elért Hargita megyei szakmabelieket.

Szakmai találkozó Maroshévízen Fotó: CECCAR Hargita megyei szervezete

A romániai könyvelők 98 évvel ezelőtt tömörültek szakmai szervezetbe, a hargitaiak pedig immár a 15. alkalommal szerveztek szakmai napot, ennek adott otthont a maroshévízi Kelemen Mozi. Az eseményen minden alkalommal – így szombaton is – lehetőségük adódik bemutatkozniuk azoknak a tagoknak, akik az elmúlt esztendő gazdasági mutatói alapján kiváló szakmai eredményeket értek el.

Hargita megyei díjazottak listája

A tagokat szombaton több kategóriában díjazták. Könyvszakértők kategóriában 1. helyen Derzsi Attila végzett (2. hely: Gencsi Mihály, 3. hely: Bálint Csaba); könyvszakértői kft.-k kategóriában: 1. helyezés Allservice Center (2. hely: S&G Loyal Expert, 3. hely: Impex Rex); mérlegképes könyvelők kategóriában 1. helyezést ért el Duka Irina (2. hely: Jakab Erzsébet, 3. hely: Balázs Zelma); mérlegképes könyvelői kft.-k kategóriában 1. helyezés Conta Logic (2. hely: Elixir Office, 3. hely: Julia Consulting).

Az eseményt szervező könyvszakértők és mérlegképes könyvelők testülete (román rövidítése CECCAR) az a szakmai szervezet, amely biztosítja a közgazdászoknak a könyvszakértői címet, a nem felsőfokú végzettséggel rendelkező személyeknek pedig a mérlegképes könyvelői címet. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy csak e szervezet aktív tagjai gyakorolhatják a könyvszakértői munkakört egyéni vállalkozási formában, illetve könyvelői irodaként.

{A}