Önkéntes tűzoltók bizonyíthatták rátermettségüket Máréfalván

Fülöp-Székely Botond 2019. július 13., 21:16

Harmadjára szerveztek tűzoltó napokat Máréfalván, ahol önkéntes lánglovagokból és helyi civilekből összeálló csapatok mérték össze tudásukat egy speciálisan kialakított akadálypályán.

Fotó: Fülöp-Székely Botond

A tűzoltó nap célja a kollégákkal való találkozás, közös gyakorlás, illetve a jól megérdemelt közösségépítő kikapcsolódás – magyarázta László Szilárd, a Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője, a rendezvény főszervezője. Éppen ezért számtalan kulturális előadást, főzőversenyt, bemutatókat és vetélkedőt is szerveztek.

Alapjában véve a rendszeresen gyakorló lánglovagok számára ismerős akadálypályát rendeztek be, de voltak olyan feladatok, amelyeket előre nem árultak el. „A tűzoltó sok váratlan helyzettel kerül szembe bevetés során, így jónak kell lennie a helyzetmegoldó képességének. Erre készítenek fel a gyakorlatba beiktatott nem várt akadályok” – közölte az egyesület vezetője.

Fotó: Fülöp-Székely Botond

Összesen hat településről érkeztek önkéntes tűzoltók a feladat teljesítésére: a máréfalviakon kívül Homoródújfalu, Szentegyháza, Székelyszentkirály, Kápolnásfalu és Zetelaka képviseltette magát.

László Szilárd rámutatott, vasárnap délelőtt tizenegy órától is érdemes kilátogatni a máréfalvi focipályára, hiszen akkor kezdődik a tűzoltó felszerelések bemutatása, kiállítása és bevetése.

Fotó: Fülöp-Székely Botond

Máréfalvi önkéntesek

Összesen huszonkilenc tagja van a három éve működő máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Átlagban havi egyszer kell akcióba lépniük, legyen szó tűzoltásról, vihar- vagy árvízkár elhárításáról, esetleg más esetről. Vezetőjük úgy érzi, jól kiegészítik a hivatásos tűzoltók munkáját, akikkel nagyon jó viszonyt ápolnak.
{A}