Elszabadult ralikerék volt a szuperspeciális főszereplője

Zátyi Tibor 2019. július 12., 22:31

Sebastian Barbu sikerével ért véget a 27. Hargita Gyöngye Rali városi gyorsasági szakasza, a Dietrich Árpád szuperspeciális pénteken este. Az éllovas Tempestini hibázott, a bajnokságban vezető Porcișteanu pedig elhagyta a jobb hátsó kerekét.

Porcișteanu három keréken is a hatodik leggyorsabb időt autózta Fotó: Veres Nándor

A román bajnokság összetettjében éllovas Valentin Porcișteanu indult elsőként, és a szakasz végén megütötte autója jobb oldalát, és leszakadt a jobb hátsó kereke, ami

a Küküllő Hotel melletti körforgalomban álló fotósok és videósok fölött átpattanva hagyta el a pályát – szerencsére nem sérült meg senki.

Fotó: Veres Nándor

A másodikként rajtoló, a Hargita Rali összetettjében vezető Simone Tempestini elrontotta a szakaszt, leállt az autója, emiatt értékes másodperceket veszített, a tizedik helyen végzett.

Fotó: Veres Nándor

Ám így is növelte előnyét összetettben, hiszen üldözője, Alexandru Pițigoi csak a 12. helyen végzett, igaz, a szuperspeciális szakasz nem kedvez a Porsche 911 Turbo autójának.

Fotó: Veres Nándor

A Dietrich Árpád szuperspeciálist, amelyre idén is több ezren voltak kíváncsiak, kisebb meglepetésre Sebastian Barbu nyerte. Ő tudott egyedül másfél perc alá kerülni, mögötte Titi Aur, illetve Bogdan Marișca végzett még a dobogón.

A Csató Roland–Csikós Sándor páros technikai hiba miatt feladta a versenyt, megsérült az autójuk, ám a hírek szerint szombaton Szuper Raliban ott lesznek a rajtnál.

Fotó: Veres Nándor

Szombaton a mezőny három alkalommal teljesíti a Patakfalva (6,40 km), Szentpál (6,25 km) és Lövéte (13,70 km) gyorsasági szakaszokat.

PS3 – SS Dietrich Árpád (1,8 km)
1. S. Barbu/B. Iancu 1:29,9
2. C. Aur/A. Avram +1,6
3. B. Marișca/Borbély K. +2,9
4. D. Gîrtofan/T. Marza +3,7
5. A. Iliescu/R. Badea +4,9
6. Marozsi Zs./Szabó L. +5,5
6. V. Porcișteanu/D. Dobre +5,5

Az összetett állása három szakasz után
1. S. Tempestini/S. Itu 20:18,7
2. A. Pițigoi/Bakó L. +18.8
3. B. Marișca/Borbély K. +20,5
4. D. Gîrtofan/T. Mârza +28,8
5. V. Porcișteanu/D. Dobre +30,7
6. S. Barbu/B. Iancu +33,7

Fotó: Veres Nándor

Fotó: Veres Nándor

Fotó: Veres Nándor