Tempestini volt a leggyorsabb a teszten

Zátyi Tibor 2019. július 12., 15:13

Simone Tempestini érte el a leggyorsabb időt a 27. Hargita Gyöngye Rali shakedownján. A verseny, amely a román ralibajnokság negyedik futama, pénteken délután kezdődik és szombaton este ér véget.

Simone Tempestini másfél másodperccel volt gyorsabb, mint a második Gîrtofan Fotó: RallyPhoto Hunters

Tempestini a bajnokság előző versenyét, a Bákói Ralit kihagyta, mivel a rali világbajnokságon szerepelt. A Napoca Rally Academy fiatal pilótája azzal a nem titkolt céllal tért vissza Székelyudvarhelyre,

hogy megismételje a tavalyi sikerét, amikor megnyerte a Hargita Gyöngye Ralit.

Már a verseny előtti teszten is megmutatta, jó formában van, a 2,82 km hosszú farcádi szakaszon elért leggyorsabb ideje 1 perc 25,7 másodperc volt, másfél másodperccel volt gyorsabb, mint a második Dan Gîrtofan.

Marozsi a harmadik lett Fotó: RallyPhoto Hunters

A harmadik legjobb időt pedig a magyarországi Marozsi Zsolt érte el (1:29.2). Marozsi egy tizeddel volt gyorsabb Alexandru Pițigoinál, a dobogós idejét pedig utolsó próbálkozásán érte el. A shakedown eredményeit itt lehet tovább böngészni.

Bogdan Marișca Fotó: RallyPhoto Hunters

A 27. Hargita Gyöngye Rali 15.28-kor kezdődik az első gyorsasági szakasszal, a 28,90 km hosszú bucsini gyorssal. Pénteken összesen három szakasz vár a mezőnyre: Bucsin után a 11,90 km hosszú libáni, majd 18.44-kor a Székelyudvarhely központjában rendezendő Dietrich Árpád-szuperspeciális.

Azok a motorsportszeretők, akik nem tudják a helyszínről végignézni a száguldást, ők megtehetik a Hargita Gyöngye Rali hivatalos oldalán található élő közvetítésen keresztül.

Simone Tempestini Fotó: RallyPhoto Hunters

A verseny közbeni élő időeredményeket pedig a Román Automobil-szövetség oldalán lehet követni.

Hargita Gyöngye Rali, shakedown (2,82 km)
1. Simone Tempestini 1:25.7
2. Dan Gîrtofan 1:27.2
3. Marozsi Zsolt 1:29.3
4. Alexandru Pițigoi 1:29.3
5. Valentin Porcișteanu 1:31.1
6. Bogdan Marișca 1:31.7

Dan Gîrtofan Fotó: RallyPhoto Hunters

Abraham Thomas Fotó: RallyPhoto Hunters

Fotó: Nyiró Zoltán Csaba