Ez a tábor mindenkinek jó terápia lenne

Molnár Melinda 2019. július 12., 16:24

Sérültek és kísérőik töltöttek együtt négy feledhetetlen napot a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Házban.

Fotó: Szent Gellért Alapítvány

Hagyománya van, hogy július folyamán hosszabb időt töltenek együtt azok a sérültséggel élő fiatalok, akik év közben egy-egy délutáni foglalkozás keretében találkoznak és az alapítvány munkatársaival, önkénteseivel, egymást is gyarapítva, támogatva kézműveskednek, játszanak, tanulnak. 

Idén huszonhárom környékbeli sérült fiatal vett részt és nyolc kísérő érkezett velük

– mondta el kérdésünkre Kányádi Mónika Linda. A szervezők színes programokkal várták a fiatalokat és szeretteiket. A napi programok, mint a korábbi években, egy magyar szent életének eseményei köré szerveződtek.

Az idéni tábor tematikájának alapja IV. Béla lányának, Árpád-házi Szent Kingának az élete volt.

Lengyelország és Litvánia patrónájának, a sóbányászok védőszentjének liturgikus emléknapja július 24-e. A napi programokban helyet kaptak a kézműves foglalkozások, labdajátékok, tánc, éneklés, közös ima és hálaadás. Emellett a résztvevő sérültek kiránduláson is részt vettek, amíg a kísérő szülők köténydíszítéssel kapcsolódhattak ki. Mindannyiuknak felemelő élmény volt a kisközösségi szentmise.

Fotó: Szent Gellért Alapítvány

Ez a tábor mindenki számára egy jó terápia lenne, hiszen az itt részt vevőktől sokat lehet tanulni az elfogadásról, az életszeretetről, és arról, hogy mindig van, aminek örülni

– foglalta össze az egyik szervező. Jövőre is visszavárják kedvezményezettjeiket és az Őrangyal-programban áldozatos munkát végző önkénteseket.

{A}

Szelterszen, a KiSérŐ-táborban mától 14-ig a sérült gyerekek és családjaik ismerkednek egymással. „A tábor programja lehetőséget biztosít arra, hogy a szülők ismerkedjenek, megosszák tapasztalataikat, előadásokat hallgassanak a gyermekük elfogadása, fejlesztése, integrációja témában. A KiSérŐ tábor erőforrást jelent a későbbi mindennapok küzdelmeiben a részt vevő családoknak” – tudtuk meg Kányádi Mónika Lindától.