Focifesztivált rendeznek Udvarhelyen

Józsa Csongor 2019. július 12., 11:41

Pár év kihagyás után ismét megrendezik a hagyományos nyári labdarúgótornát Székelyudvarhelyen. A sporteseménynek a fesztivál nevet adták a rendezők, akik nem csak Udvarhelyszékre koncentrálnak, továbbá több kategóriába is várják a csapatok benevezését.

Várják a csapatok nevezését Fotó: Barabás Ákos

A székelyudvarhelyi Szent István-napok alkalmával korábban labdarúgótornát is rendeztek, az utóbbi két évben viszont ez elmaradt. Idén pár lelkes sportbarát a torna újjáélesztését célozta meg. Kissé átgondolták, és két-három napos rendezvénnyé alakították át, amelyre több kategóriában várják a focicsapatok jelentkezését.

{A}

Pontosabban négy kategória lesz. Az első a 4. Ligában és a körzeti pontvadászatokban szereplő klubokat célozza meg. Ezen gárdák a nagypályás leigazolásokkal szerepelhetnek a megmérettetésen. A szervezők kifejtették, nem csupán az udvarhelyszéki együtteseket várják, hanem akár Csík- és Marosszékről is benevezhetnek csapatok.

Egy másik bajnokság a 35 éven felülieké lesz, erre a játékosok a személyi igazolvány alapján nevezhetnek be. A harmadik a vegyes nevet kapta, ide főleg baráti társaságokat várnak.

Egy külön megmérettetést szerveznek a lányoknak, asszonyoknak a női foci kategóriában.

Az amatőr labdarúgó-fesztivált augusztus 17–18-án rendezik meg a székelyudvarhelyi városi stadionban, ahol a gyepszőnyegen két játékteret alakítanak ki. Egy csapat létszáma maximálisan 12 fő, a játékrendszer pedig 6+1-es.

Jelentkezni augusztus 5-éig lehet, a sorsolást két nappal később tartják. A benevezési díj 500 lej, amiből – a szervezők tájékoztatása szerint – 300 lejt ebédjegyként visszatérítenek.

Benevezni, a tornával kapcsolatos további információkat kérni a 0742-631077-es telefonszámon lehet.