Már a polcokra kerültek az adományba kapott könyvek

Kovács Eszter 2019. július 11., 19:00

Kétszáz új kötettel gazdagodott a székelyudvarhelyi városi könyvtár gyerekrészlegének gyűjteménye: magánkezdeményezésre több mint hatezer lej értékben gyűltek adományok, amelyek már fel is kerültek a téka polcaira.

A polcokon várják az olvasókat az új kötetek Fotó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Rendkívül hálásak a sok szép kötetért, osztotta meg portálunkkal Szőcs Endre. A városi könyvtár igazgatója korábban már kifejtette, nagyon gyorsan „rongyolódnak” a gyermekrészleg kötetei, hiszen ezeket olvassák a legtöbben.

Kidobni nem szoktuk az elhasznált, megrongálódott könyveket, hanem újrakötjük, rendbe tesszük, de így is nagy szükség volt a frissítésre

– jegyezte meg az intézményvezető.

{A}

Egy helybéli édesanya kezdeményezésére indult a gyűjtés gyermeknapkor, az igénylistát a könyvtár állította össze, a folyamat lebonyolításában pedig a polgármesteri hivatal és egy könyvesbolt is közreműködött. „Mintegy negyvenezer kötetből áll a részleg gyűjteménye, úgy tűnhet, hogy ez a kétszáz könyv csupán csepp a tengerben, számunkra viszont óriási segítség. Ugyancsak elismerésre méltó, hogy mindez egy magánkezdeményezésből indult” – hangsúlyozta Szőcs Endre.

Az új köteteket a napokban kihelyezték a téka gyerekrészlegének polcaira.