A kürtőskalács kerül a gasztro-kulturális napok középpontjába

Székelyhon 2019. július 11., 17:20

Gasztro-kulturális napokat tartanak Csíkdánfalván a hétvégén, amelynek fő attrakciója a kürtőskalácssütő verseny lesz. A gasztronómiai élmények mellett koncertekkel és előadásokkal várják az érdeklődőket a felcsíki községbe.

Archív Fotó: Gecse Noémi

A Csíkdánfalvi Gasztro Kulturális Napokat július 13–14. között tartják. Szombaton a kürtőskalács fesztivál 11 órakor úszóversennyel kezdődik, 11.30 órától pedig azokat a csapatokat regisztrálják, akik részt vesznek a kürtőskalácssütő versenyen. A megmérettetés 12 órától kezdődik, a díjazásra 16.30 órakor kerül sor. Ezután koncertek következnek, 17 órától Arany Timi lép fel, zongorán Tamás Andor kíséri. 18 órától szórakoztató és játékprogramok lesznek, 19 órától zenél az One More Minute, az estét DJ-party zárja.

Vasárnap 7 órától fúvós ébresztő, majd 10 órától kezdődik a főzőverseny. 11 órától lesz a szentmise. 16 órától a gyermektánccsoportok előadása következik, 17 órától az Orotvai komák lépnek fel. A főzőverseny kiértékelője 18 órától lesz. Este koncertekkel folytatódik az ünneplés a 20 órai Slágerebbje fellépésével. 22 órától tűzijátékkal ér véget a kétnapos rendezvény.