Kimozdul a holtpontról a fedett jégpálya ügye?

Simon Virág 2019. július 11., 20:55

Már idén ősszel, de legkésőbb jövő tavasszal újraindulnak a munkálatok a marosvásárhelyi fedett jégpályánál – legalábbis Daniel Suciu fejlesztési miniszter ígérete szerint, aki csütörtökön Marosvásárhelyen elmondta, szakértők értékelték fel az eddig elkészült munkálatot.

Az évek során romlott a gazdátlan épület állaga. Archív Fotó: Haáz Vince

A tervezési és kivitelezési munkálatokat is egyszerre fogják közzétenni a közbeszerzési rendszerben, mert így gyorsabban tudnak haladni.

Most az Országos Befektetési Alapnak kell lépnie, ők készítik elő a munkálatok kiszerződéséhez szükséges dokumentációkat. Tudni kell, hogy a műszaki adatok szerint a munkálatok nagy része megvan. Tervek szerint már akár idén ősszel neki lehet fogni a folytatásnak, de legkésőbb jövő év elején, tavaszán. A fedett jégpálya sportcsarnokként is működhet majd, hiszen a korcsolyapályaként is használt felültetet le lehet majd fedni

– jelentette ki Daniel Suciu.

Tíz éve majdnem kész a fedett jégpálya. Archív Fotó: Haáz Vince

A fejlesztési miniszter nem kívánt azon újságírói kérdésre válaszolni, hogy készült-e felmérés arról, hogy az eddig elköltött 7,5 millió eurót valóban felhasználták-e az építkezés során vagy sem. Daniel Suciu azt mondta, hogy ő előre tekint, s az elkészült műszaki tervet vette figyelembe, azt, hogy mit kell még elkészíteni, s ez mikorra lehet meg.

{A}

A marosvásárhelyi fedett jégpályát 2010-ben kellett volna átadni, de akkor a munkálatokat abbahagyták, holott már 90 százalékuk megvolt. Azóta az épületet nem használták.