Látványos szuperspeciálist ígér a ralibajnok

Zátyi Tibor 2019. július 11., 15:44

Folyamatosan érkeznek a csapatok a Székelyudvarhely központjában található szervizparkba, egyre nagyobb a mozgás a főhadiszálláson is. Nem csoda, hiszen csütörtök este bemutatják a 27. Hargita Gyöngye Rali mezőnyét.

Egyre több autó érkezik a szervizparkba. Hetvennégy páros nevezett be Fotó: Veres Nándor

A jó időjárás reményében köszöntötte csütörtök délben a sajtó képviselőit Ferencz Csaba főszervező. Elmondta, minden évben az a céljuk, hogy egyre jobb legyen a rali, egyre többen vegyenek részt rajta.

A szót Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere vette át. Beszédében kiemelte, hogy a megyében nagyon sok a motorsportot szerető ember, és velük együtt ő is nagyon várja, hogy elkezdődjön a verseny. „Fontos dolog, hogy

a ralisok és csapataik számára mindig nyitva állnak Székelyudvarhely kapui,

és nem csak a verseny alkalmával várjuk őket ide. Sok sikert kívánok a résztvevőknek, a nézőknek pedig felejthetetlen élményeket” – tette hozzá.

Fotó: Veres Nándor

„A tavalyi Hargita Ralin turisztikai stratégiáról beszéltünk. Ennek részeként decemberben elindítottuk a Visit Harghita elnevezésű telefonos applikációt, amellyel

idén már élőben lehet követni a rali eseményeit.

Továbbra is célunk a megye látványosságainak népszerűsítése, hogy minél több turista látogasson el hozzánk” – nyilatkozta Bíró Barna Botond, a Hargita megyei önkormányzat alelnöke, majd a főszervezővel közösen aláírtak egy támogatási szerződést, amelyben az állt, hogy a megyei önkormányzat a kiírt pályázat maximális értékével támogatja az idei ralit.

Fotó: Veres Nándor

Puskás István, a Hargita Gyöngye ásványvíz-palackozó vállalat marketingigazgatója örömét fejezte ki, amiért idén is a Hargita Rali főtámogatói lehetnek, hangsúlyozva, hogy számukra nagyon fontos ez az esemény és a szervezőkkel való szoros együttműködés.

A rali főszereplői is megszólaltak. „Én már huszonvalahány éve járok vissza Hargita megyébe. Mindig nagy szeretettel jövök, mivel sok itt az ismerősöm, a helyiek pedig nagyon barátságosak. Sok kellemes emlékem van innen, hiszen

az első versenyemet és az első bajnoki címemet is a Hargita Ralin nyertem meg.

Partnerek és az önkormányzatok segítsége nélkül nem lehet egy ilyen hatalmas eseményt megszervezni. A gyorsasági szakaszok nagyon jók, szerintem a bucsini gyors fog különbséget tenni a versenyzők között.

A ralibarátoknak pedig azt javaslom, hogy okosan, biztonságosan válasszák meg azt a helyet, ahonnan majd nézik a ralit.

Amúgy nem könnyű egy város központját pár órára lezárni, de megéri, hiszen nagyon látványos lesz a szuperspeciális” – mondta Bogdan Marișca.

Fotó: Veres Nándor

A csíkszeredai Adrian Teslovan autója három héttel ezelőtt kiégett a Bákó Ralin, de mégis sikerült benevezniük a Hargita Ralira.

„Sokat dolgoztunk azon, hogy helyrehozzuk az autót, alig várjuk a rajtot. Most csak arra koncentrálunk, hogy mi a dolgunk, és megyünk előre. Hazai ralin versenyzek, így természetesen mindegyik gyorsasági szakasz nagyon tetszik. És egyetértek Bogdannal, a helyi önkormányzatok támogatása nélkül nem lehet megszervezni a ralit” – zárta a sajtótájékoztatót Teslovan.

A Hargita Gyöngye Rali programja

Csütörtök
19.15 Közös fotózás a Művelődési Ház előtt
20.00 Hivatalos megnyitó a Márton Áron téren

Péntek
8–13 óra között Shakedown (Székelyudvarhely, Lejtő utca–Farcád)
15.28 PS1 Bucsin (28,90 km)
16.41 PS2 Libán (11,90 km)
18.44 SS Dietrich Árpád (1,80 km)

Szombat
9.17 PS4 Patakfalva 1 (6,40 km)
9.38 PS5 Szentpál 1 (6,25 km)
10.06 PS6 Lövéte 1 (13,70 km)
12.38 PS7 Patakfalva 2 (6,40 km)
12.59 PS8 Szentpál 2 (6,25 km)
13.27 PS9 Lövéte 2 (13,70 km)
15.59 PS10 Patakfalva 3 (6,40 km)
16.20 PS11 Szentpál 3 (6,25 km)
16.48 PS12 Lövéte 3 (13,70 km)
21 órától díjátadó ünnepség Székelyudvarhelyen, a Márton Áron téren.