Felkészülés, az FK Csíkszereda első győzelme

Dobos László 2019. július 11., 14:25

Augusztus első hétvégéjén rajtol a román labdarúgó 2. Liga 2019–2020-as idénye. Az újonc FK Csíkszereda újabb barátságos mérkőzést játszott, ezúttal sikert könyvelhettek el.

Kevesebb mint egy hónap maradt a labdarúgó 2. Liga rajtjáig Fotó: Pinti Attila

Barcarozsnyón játszott felkészülési mérkőzést csütörtök délben az FK Csíkszereda, Valentin Suciu legénysége a szintén másodosztályú CS Mioveni együttese ellen lépett pályára. A Mioveni Brassópojánán edzőtáborozik, az FK pedig Cheile Grădiștei-en. A rozsnyói pályán jó iramú, nagyon hasznos találkozót játszott a két együttes, melyen a csíkiak nyertek.

Az FK szerezte meg a vezetést, az Argeș megyei csapat pedig egy vitatható büntetőből kiegyenlített, de erre a székelyföldiek újabb két találattal válaszoltak. A Hargita megyeiek mindhárom találata akciógól volt.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés:
FK Csíkszereda–CS Mioveni 3–1 (2–1).
Az FK gólszerzői: Csonka Bonifác, Barta Norbert és Edei Carlo.
Az FK kezdőcsapata: Denis Ljuljanovic – Kovács Dániel, Mitra Szilárd, Csonka Bonifác, Berde István, Takács Márton, Eder Gonzales, Kálmán Szilárd (Fodor Ákos), Raul (új spanyol játékos), Barta Norbert, Becze Tamás.
Szünet után pályára lépett: Bordás Dániel – Raul Palmeș, Csonka Bonifác (Berde István), Slobodan Lalic, Simó Csongor, Veres Szilárd, Sofiane Jebari, Erdei Carlo, Magyari Szilárd, Bara Levente, Hodgyai László.

{A}

Valentin Suciu, az FK vezetőedzője a lefújást követően értékelt. „Nagyon jó edzés volt a mai mérkőzés. Látszott, hogy a felkészülés közepén vagyunk, nagy a terhelés, hiszen a mérkőzés előtti napon is három edzésünk volt. Úgy érzem, lassan-lassan kezd összeállni a csapat, reméljük, a hátramaradt napokban a megszokott iramban tudjuk folytatni a felkészülést. Az eddigi meccseken mindenki kapott játéklehetőséget, szünetben pedig mindig lecseréltem az egész csapatot.

Szeretnénk még 2–3 edzőmecset játszani, ahol már a finomításokon lesz a hangsúly, próbáljuk megtalálni az ideális kezdő tizenegyet.”

Az FK Csíkszeredának öt felkészülési mérkőzése volt. Korábban az 1. ligás Viitorul Ovidiu, Chindia Târgoviște és Nagyszebeni FC együttesétől egyformán 2–0-ás vereséget szenvedtek, a Bukaresti Rapidtól pedig 1–0–ra kaptak ki.