Nagyszabású fejlesztések zajlanak Marosszentgyörgyön (x)

2019. július 11., 11:56

Marosszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a héten a tizedik utca leaszfaltozásának kezdett neki, és idén újabb hét utca következik. A verejtékes, sokszor erőt próbáló papírmunkát és engedélyeztetési fázist a hivatal sikerrel zárta, így most már az utcák a munkagépek dübörgésétől hangosak.

Fotó: Marosszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Nagy öröm, de egyben kihívás is számomra párhuzamosan ennyi munkálatot kivitelezni községünkben – nyilatkozta Sófalvi Sándor Szabolcs polgármester. Az aszfaltozás mellett zajlik a Máriaffi-kastély felújítása, az ivóvízrendszer kiépítése Tófalva és Csejd falvainkban, a csatornahálózat bővítése több községi utcában, ivóvízszivattyú-állomások építése az Erdőalja utcában, a patakok martjának karbantartása és a közvilágítás korszerűsítése.

Ugyanakkor az új, Kós Károly-stílusú kultúrotthon, illetve egy új óvoda megépítésére is folyamatban van a közbeszerzés, valamint az iskola bővítésére is, idén pedig egy sportbázis megépítése is elkezdődik az Állomás utcában.

Mindezekkel párhuzamosan az országos szinten is úttörő projektnek számított, Esély mindenkinek Marosszentgyörgyön elnevezésű, több száz hátrányos helyzetű személyen segítő, szociális pályázatunk is működésben van. Mindezek európai uniós vagy kormánypályázatok, amelyeket nagy munka és versengés következtében sikerült megnyerni a község számára.

Fotó: Marosszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Ahogy az a családban, egészséges közösségben lenni szokott,

Maroszentgyörgyön is fontos szerepe volt a hivatal és lakosok közötti egyeztetésnek,

beszélgetésnek is, hiszen a község fejlesztése közös cél. Ilyenkor mindenkinek nagyon sok ötlete, elképzelése, elvárása van, de a legfontosabb, hogy közösen keressük a kompromisszumot és közeledjünk, tanuljunk együtt, közösségként gondolkodni – jegyezte meg Sófalvi Sándor Szabolcs polgármester.

Fotó: Marosszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Minden lakos elvárásának valószínűleg nem tudunk eleget tenni, mert figyelembe kell vennünk a törvényeket, a technikai szabályozásokat, de mi, az önkormányzat részéről nyitottak vagyunk a jó megoldásokra, és hála Istennek, a lakók is megértők és együttműködőek – zárta gondolatait a polgármester.

Az aszfaltozásra visszatérve, a tíz utca, amelyben jelen pillanatban a korszerűsítések zajlanak a következők: Márton Áron, Rózsa, Diófa, Cinege, Szilvafa, Legelő, Agyagos, Malomrét, Akácos (betonozott része) és Mezőgazdász utca. Ezekben minden valószínűséggel még idén ősszel pezsgőt bonthatnak a lakók. Ugyancsak idén nyáron elkezdődik a korszerűsítés a Malom, Mocsár (régi rész), Kertész, Patak, Szőlőskert, Hársfa (aszfaltozatlan rész) és Kultúrotthon utcákban, valamint a Márton Áron negyedben is. Ezeket a nagyszabású útfelújítási munkálatokat európai uniós pályázatból végzi a marosszentgyörgyi polgármesteri hivatal, amely tavaly a Maros megyei első helyet foglalt el a községek által megnyert pályázatok számát illetően. 

(X – Fizetett hirdetés)