Készen áll a rajtra a Sepsi OSK

Sánta Imre 2019. július 10., 17:03

A hét végén rajtol a labdarúgó 1. Liga új szezonja, amelynek nyitómérkőzésén a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az FC Voluntari otthonában lép pályára. A pénteken 18.30-kor kezdődő találkozóra a háromszékiek a három pont megszerzésének gondolatával készülnek.

Bíznak a jó kezdésben a Sepsi OSK-nál Fotó: Sánta Imre

Magasra helyezte a mércét a Sepsi OSK azzal, hogy az elmúlt idényben kiharcolta a bajnokság felsőházi rájátszásában való részvétel jogát. Abból a keretből viszont tizenketten távoztak, helyüket mások vették át, de amíg tart az átigazolási időszak, továbbra is lehet számítani újabb érkezőkre. Erről Hadnagy Attila, a háromszéki klub igazgatója beszélt bővebben, és arról is beszámolt, hogy

a sepsiszentgyörgyi városi stadion gyepfűtését sikerült befejezni, az arénát már hitelesítették, így készen állnak a bajnokság kezdetére.

„Újra elindulunk egy nagyon nehéz úton. Új edzőnk és sok új játékosunk van, de nem állunk meg itt, mindennap dolgozunk. Éjjel-nappal figyeljük a futballistákat, hiszen tudjuk mi is, hogy szükségünk van még néhány játékosra. Én bízom azokban, akiket most igazoltunk, nem kevésbé azokban, akik maradtak, mert ők motiválni tudják majd a többieket is. És ugyanúgy bízom László Csabában és stábjában, láttam az edzőtáborban és az edzéseken, hogy testileg-lelkileg fel vannak készülve erre az új kihívásra.

Jó csapatunk van, és még jobb lesz, a munkát folytatjuk az átigazolási időszak végéig, mert a tavalyihoz hasonló erős keretet akarunk összerakni” 

– nyilatkozta a Sepsi OSK klubigazgatója.

Fotó: Sánta Imre

Hadnagy Attila arra is kitért, hogy célkitűzésük nem feltétlenül a felsőházi rájátszást érő helyezés, de mindenképpen az első nyolc csapat között szeretnének végezni. Ugyanakkor arra fektetnek majd nagy hangsúlyt, hogy

a csapat olyan játékot mutasson, amellyel vissza tudják csalogatni a tavalyi idény végére megfogyatkozott közönségüket.

Az FC Voluntari ellen első tétmeccsén irányítja majd a kispadról a piros-fehéreket László Csaba vezetőedző, aki szerint mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb, ezért alaposan kielemezték az ellenfél játékát, a csapat tagjai pedig megfelelően felkészültek az összecsapásra.

„Minden kezdet lehet nehéz, lehet könnyű, de én soha nem ezen gondolkodom, hanem azon, hogy ki az ellenfél és mit tudok a csapatomból kihozni, mit tudok velük elérni. A Voluntari együttesét ismerjük, én magam is többször megnéztem őket, tudjuk, hogy mit játszanak és milyen játékerőt képviselnek. Nem szabad azt előtérbe helyezni, hogy az alsóházban végeztek, mert ez egy új bajnokság, és mindenki tiszta lappal indul. A rendelkezésemre álló játékosok megfelelően dolgoztak az edzéseken, a felkészülés során nem voltak komolyabb sérülések.

Fotó: Sánta Imre

Még ha érkeznek is majd új labdarúgók, a futballban egy csapat soha nincs készen. Függetlenül attól, hogy a bajnokság melyik szakaszában vagyunk éppen, mindig kell építkezni. Fejlődést szeretnék, hogy felépítsünk egy olyan generációt, amely ezt a klubot majd előre tudja vinni”

– fogalmazott a Sepsi OSK vezetőedzője.

Az új idényben továbbra is a piros-fehérek keretét erősíti Fülöp István, aki egy hosszan tartó sérülés után visszatérve áll László Csaba rendelkezésére. A háromszékiek középpályása szerint az FC Voluntari ellen a három pont megszerzése a cél, mert fontos, hogy jó eredményt érjenek el az első mérkőzésükön, ugyanis a következő fordulókban nagyon erős ellenfelek várnak majd rájuk.

A pénteken 18.30-kor kezdődő FC Voluntari–Sepsi OSK találkozót a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Sport televíziós csatornák élőben közvetítik.

Újabb játékos érkezett

A szenegáli származású Oumar Diakhité személyében egy újabb játékos csatlakozott a Sepsi OSK keretéhez. Oumar Diakhité legutóbb a portugál Estoril játékosa volt, de pályafutása során többek között még játszott a Kazma Sporting Club és Olhanense csapatánál is. A 25 éves belső védő két éves szerződést kötött a klubbal.

A Sepsi OSK játékoskerete

Kapusok: Niczuly Roland, Fejér Béla, Horațiu Alexandru Moldovan.
Védők: Hrvoje Barisic, Răzvan Tincu, Florin Ștefan, Radoslav Dimitrov, Oumar Diakhité, Kilyén Szabolcs.
Középpályások: Dylan Flores, Gabriel Vașvari, Jacob Abedanjo, Fülöp István, Stefan Velev, Marius Ștefănescu, Călin Popescu, Yasin Hamed, Nicolae Carnat.
Csatárok: Marko Szimonovszki, Ioan Andrei Dumiter, Veress Zsombor.
Vezetőedző: László Csaba.
Másodedzők: Illyés Róbert, Kulcsár László.
Kapusedző: Emilian Dolha.
Erőnléti edző: Gabris Csaba.