Vereséggel kezdte európai kupamenetelését a Kolozsvári CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. július 09., 18:19

Megvoltak a helyzetei, de nem tudta elkerülni a vereséget a Kolozsvári CFR, a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első mérkőzésén egygólos hátrányba került a kazah FC Asztana otthonában.

Egy pontrúgás okozta a CFR vesztét Kazahsztánban Fotó: fcastana.kz

A kazahsztáni fővárosban, Nurszultánban megrendezett kedd délutáni találkozóra öt helyen is változtatott csapata kezdő felállásán Dan Petrescu vezetőedző a múlt szombati, FC Viitorul ellen elveszített Szuperkupa-mérkőzéshez képest. Két játékos, Andrei Burcă középhátvéd és Mateo Susic jobbszélső bemutatkozott a CFR-nél.

Hiányzott viszont az egyik edzésen lesérült Damjan Djokovici és az egy ideje szívproblémákkal küszködő George Țucudean.

A kazahoknál az elejétől a pályán volt a román válogatott Dorin Rotariu, aki csapata egyik legjobbjának bizonyult.

A kolozsvári csapat jutott elsőként nagy lehetőséghez, amikor a 10. percben Emmanuel Culio labdaszerzés után kevéssel lőtt mellé. Ezután enyhe mezőnyfölényben játszott az Asztana, de csak kisebb helyzetei voltak, így a szünetben döntetlenre álltak a felek.

Szünet után még sokáig nem esett találat, majd a 68. percben a hazaiak egy szögletnél előnyhöz jutottak Posztnyikov közeli góljával. A végéig két újabb, nyáron igazolt játékos lépett pályára a CFR-nél, amelynek 

megvolt az esélye az egyenlítésre, de Sebastian Mailat beadásából Billel Omrani kihagyta a meccs ziccerét.

A kolozsvári együttes vesztesen távozott a műfüves Astana Arénából, de hazai pályán még kiharcolhatja a továbbjutást, a párharc visszavágóját jövő héten szerdán 21 órától rendezik Kolozsváron.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, odavágó:
FC Asztana–Kolozsvári CFR 1–0 (0–0),
gólszerző: Posztnyikov (68.).
Asztana: Erich – Rukavina, Posztnyikov, Simunovic, Bejszebekov – Logvinyenko, Tomaszov (Janga, 59.), Majevszki, Sigurjonsson, Murtazajev (Mubele, 84.) – Rotariu. Edző: Roman Grigorcsuk.
CFR: Arlauskis – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Culio, Hoban (Rondon, 76.), Bordeianu (Luis Aurelio, 90.), Deac, Păun (Mailat, 65.) – Omrani. Edző: Dan Petrescu.
Vezette: Lawrence Visser (belga).