Kutyakiállítást is tartanak a 11. Székelyföldi Lovas Ünnep részeként

Gergely Imre 2019. július 09., 16:58

Egy év szünet után idén augusztus 30. és szeptember 1. között újra megrendezik Gyergyószentmiklóson a Székelyföldi Lovas Ünnepet, amely programpontjai közé ismét bekerül a korábban nagy népszerűségek örvendő kutyakiállítás is.

A kutyakiállításra csak fajtiszta ebeket nevezhetnek be a gazdáik. Archív Fotó: Simon Eszter

A szervező Krigel Sport Klub hívja a kutyatartókat, hogy éljenek a lehetőséggel és mutassák meg fajtatiszta kedvencüket az eseményen. Ez a 11. Székelyföldi Lovas Ünnep második napján, azaz szombaton, augusztus 31-én reggel 7.45-től zajlik majd a gyergyószentmiklósi Krigel lovaspályán, a Tűzoltók utca végén. Benevezni a 0744-783826-os telefonszámon lehet augusztus 23-ig munkanapokon 9–16 óra között, vagy online a Székelyföldi Lovas Ünnep Facebook-oldalán. Fontos tudnivaló, hogy

helyszíni nevezést nem fogadnak el.

A kutyakiállításon az elbíráló bizottság elnöke Kelemen Atilla nemzetközi bíró lesz.

{A}

Rajzpályázat a lovas ünnepre

A szervezők másik felhívása a gyermekekhez szól. Hat és tizennégy év közötti gyerekek rajzait várják, amelyek témája a lovakhoz, illetve lovas életmódhoz kötődik. Célja a lovak és a lovas világ bemutatása úgy, ahogyan a gyerekek látják. A4-es formátumú rajzokat fogadnak el, amelyek bármilyen technikával készülhetnek. Minden gyerek egy alkotással pályázhat, több rajz esetén szúrópróbaszerűen döntődik el, hogy melyik kerül elbírálásra. A pályamunkák beküldésének határideje augusztus 12. A rajzok hátoldalára fel kell tüntetni a pályázó nevét, korát, saját vagy szülője telefonszámát, valamint lakhelyét. A díjazás augusztus 31-én lesz a gyergyószentmiklósi lovaspályán, a 11. Székelyföldi Lovas Ünnep keretében.

A pályázatokat a következő helyekre lehet eljuttatni: Krigel Sport Klub székhelye (postacím: 535500 Gyergyószentmiklós, Kossuth Lajos u. 208/A), illetve a két gyergyószentmiklósi helyi tévé irodáiba, valamint a Gyergyói-medence római katolikus plébániáihoz.