Éjszakai versenyen voltak a Székelyudvarhelyi VSK sportolói

Horváth Bálint Ottó 2019. július 09., 11:36

A Székelyudvarhelyi VSK terepfutói szombaton este részt vettek az első alkalommal megrendezett kolozsvári Hoia Baciu Night Run elnevezésű éjszakai versenyen, ahol ismét sikerült érmeket szerezniük.

Bokor Kata és Fazakas Bíborka is dobogós lett kategóriájában

A 10 km-es távon Nagy Elemér kategóriájában megszerezte az első helyet. A 21 km-es félmaratoni távon Fazakas Bíborka a 35–44 évesek korosztályában és összetettben is az első helyen végzett, Bokor Kata, a 18–34 évesek között a második, összetettben a harmadik lett, Ilyés Loránd a 35–44 éveseknél kategóriájában az első, összetettben az ötödik, Gothárd József ugyancsak a 35–44 éveseknél kategóriájában a harmadik, összetettben a tizenegyedik helyen zárt.

Bokor Kata a legfiatalabb női csapattag volt, aki a múlt héten érettségizett, ezen a versenyen pedig a dobogóra állt. „Nagyon féltem attól, hogy éjszaka nehéz lesz tájékozódni, és egyedül rossz irányba megyek. Egyáltalán nem gondoltam, hogy ennyire izgalmas lesz. Az útvonal jelölése viszont jól látható volt, fejlámpával könnyen észre lehetett venni.”

Gothárd Józsefnek ez volt a második éjszakás versenye. „Az előző négy évvel ezelőtt, télen volt a Bucegi-ben. Új tapasztalat volt számomra, mindvégig élveztem. A magaslatokon haladva gyönyörű kilátás nyílt a kivilágított településekre. Nagyszerű érzés volt tudomást szerezni arról, hogy a közel 300 induló közül összetettben a 11. helyen végeztem, és kategóriámban elcsíptem a dobogó harmadik fokát.”

{A}