Munkába állt az új Hargita megyei főtanfelügyelő

Széchely István 2019. július 09., 10:35

Hétfőn munkába állt Demeter Levente, Hargita megye új, megbízott főtanfelügyelője, azt követően, hogy elődje, Görbe Péter elérte a nyugdíjkorhatárt és kérte nyugdíjazását.

Demeter Levente Fotó: Beliczay László

Az oktatási minisztérium két hónapra, augusztus 31-ig nevezte ki Demeter Leventét a tanfelügyelőség élére. Amennyiben nem szerveznek versenyvizsgát az állás betöltésére, szeptember elsejétől,

az új tanév kezdetétől a szaktárca meghosszabbítja a megbízást vagy új, szintén ideiglenes tanfelügyelőt nevez ki az intézmény vezetésére.

Nincs tudomásuk arról, hogy a minisztérium versenyvizsgát szervezne, mondta el megkeresésünkre Demeter Levente, aki kérdésünkre azt is közölte, ő vállalná a megbízatást a továbbiakban is, mert hosszabb távra tervez.

A 48 éves pedagógus 2011-től aligazgatóként, majd igazgatóként a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium működését irányította mostanáig. Amint fogalmazott, „külsősként” került a tanfelügyelőség élére, egyelőre ismerkedik az intézmény működésével. Célja az intézményen belüli kommunikáció fejlesztése, illetve a tanintézetekkel, szakmai szervezetekkel, egyesületekkel, az oktatási tárcával, valamint az oktatási szakszervezettel és a szülőkkel való tanfelügyelőségi együttműködés erősítése.

{K1}

Görbe Péter az elmúlt négy évben vezette a tanfelügyelőséget, de több mint harminc évig dolgozott az intézménynél, korábban a szakoktatásért felelő tanfelügyelőként tevékenykedett. Megkeresésünkre elmondta, volt jó is, rossz is az elmúlt négy évben, de remélhetőleg pozitív irányba billen el a mérleg nyelve és volt haszna a tevékenységének. Mivel elérte a nyugdíjaskort, úgy döntött, átadja a helyet egy fiatalabb kollégának, akinek több ideje és energiája van az intézményvezetői tisztség betöltésére – közölte.

{A}