Lovak ugrottak az autó elé, súlyosan megsérült a sofőr

Simon Virág 2019. július 08., 15:11

Három baleset is történt hétfőn hajnalban, illetve reggel Maros megyében: egy Marosvásárhelyen, kettő pedig vidéken.

Fotó: Info Trafic Maros

Hídfőnek ütközött autójával, majd sáncba borult egy 49 éves, Szeben megyei gépkocsivezető hétfőn reggel fél hétkor a Segesvár melletti Dánoson. Mint a Maros megyei rendőrség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A helyszíni vizsgálatokból kiderült, hogy

a szabályosan közlekedő gépjármű elé ugrott három ló, a sofőr pedig megpróbálta elkerülni a velük való ütközést, azért ment a hídfőnek és borult a sáncba.

A rendőrség folytatja a kivizsgálást.

Fotó: Info Trafic Maros

Szinte percre pontosan ugyanabban az órában, de Maros megye teljesen más részén, a Déda és Maroshévíz között fekvő Gödemesterházán történt még egy baleset. Az 58 éves, Szucsáva megyei gépkocsivezető egy éles kanyarban elveszítette a tehergépjármű fölötti irányítását, és az üres nyergesvontatóval nekiütközött az ellenkező sávon szabályosan közlekedő gépkocsinak, amit egy 45 éves, Hargita megyei férfi vezetett.

A balesetben súlyos sérüléseket szenvedett a személygépkocsi sofőrje, és enyhébb sérülésekkel megúszta az utasa.

Fotó: Info Trafic Maros

Jelentős anyagi kárral járt az előbbieknél korábban, hajnali négy órakor Marosvásárhelyen történt baleset. A Segesvári úton, a Hidegvölgy előtt egy fát szállító tehergépkocsi vezetője ráhajtott a sávokat elválasztó betonfalra, majd fenn is akadt azon.

A reggeli, sőt még a kora délelőtti órákban is nehézkesen haladt a közlekedés a Segesvári úton, mert először le kellett emelni a farönköket a tehergépkocsiról, és csak azután következhetett a járművel eltávolítása a betonfalról.

{A}