Orosz és brit győzelemmel zárult a multisport Eb

Horváth Bálint Ottó 2019. július 08., 10:34

Vasárnap befejeződött a Marosvásárhelyen és környékén megrendezett multisport triatlon Európa-bajnokság. Az utolsó versenyszámot, a középtávú triatlont Erdőszentgyörgyön és Bözödön tartották.

A középtávú triatlon férfi elit kategóriájának dobogósai Fotó: Facebook/Transilvania Multisport 2019

A férfiak elit kategóriájában az orosz Andrej Brihanov győzött, megelőzve a portugál Filipe Azevedót és a szlovén Domen Dornikot. A romániai versenyzők közül a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor a nyolcadik, a marosvásárhelyi Kovács Szabolcs a tizedik helyen végzett.

A női mezőnyben a brit Katrina Rye nyert, maga mögé utasítva a lengyel Eva Bugdolt és az ukrán Lilija Baranovszkát. Az amatőrök versenyében a hazai sportolók közül Boga Balázs aranyérmet szerzett a 18–19 évesek korosztályában.

A versenyzőknek 1,9 km úszást, 82 km kerékpározást és 20 km szaladást kellett teljesíteniük.

Ugyancsak vasárnap a Víkendtelepen rendezték az aquabike (úszás, kerékpározás) versenyszámot is, amelyen két hazai versenyző, Lőrincz Erik és Andreea Bălan is az első helyet szerezte meg a 18–19, illetve a 20–24 évesek között.

{A}

Korábban az aquatlon (úszás, szaladás) versenyszám elit női kategóriájában

értékes román ezüstérem született, ezt a konstancai Antoanela Manac szerezte,

aki a győztes olasz Bianca Seregni mögött ért célba. A férfiak versenyében a szerb Ognjen Stojanovic nyerte az 1 km úszásból és 5 km szaladásból álló futamot.

A standard duatlon (kerékpározás és szaladás) versenyszámát a Transilvania Motor Ringen rendezték, ahol a román küldöttség színeiben Dumitrel Safca (18–19 évesek) és Lupuj Noémi (30–34) végzett az első helyen.