Országos bajnok a Marosvásárhelyi Nova Vita minifocicsapata

Horváth Bálint Ottó 2019. július 07., 20:15

A Marosvásárhelyi Nova Vita először vett részt az országos minifoci bajnokságban, és újoncként máris elhódította a trófeát, a vasárnapi döntőben a Bukaresti Tazmannschaft csapatát győzte le.

Több ismert játékos is található a vásárhelyi csapatban, mint a kapus, Klein László, vagy Feketics Norbert Fotó: Facebook/Fotbal Club Nova Vita

Nagyváradon rendezték meg csütörtöktől vasárnapig az országos minifoci bajnokság döntő tornáját. Húsz csapat mérkőzött meg a bajnoki címért, amelyeket négy ötös csoportba soroltak.

A marosvásárhelyi csapat három győzelemmel és egy vereséggel az első helyen zárta a csoportkört,

az egyenes kieséses szakaszban pedig mind fővárosi ellenfeleket győzött le, hogy megszerezze a bajnoki címet.

A negyeddöntőben a vásárhelyiek szoros meccsen 1–0-ra nyertek a Bukaresti Danco Pro ellen, az elődöntőben a Bukaresti Luxury Teamet büntetőkkel 7–6-ra múlták felül (a rendes játékidőben 1–1 volt az eredmény), a döntőben pedig 3–1-re (a Nova Vita gólszerzői: Andrei Balea, Iulian Sîplăcan, Feketics Norbert) diadalmaskodtak a Bukaresti Tazmannschafttal szemben.

Győzelmével a Nova Vita képviseli majd Romániát a minifutball Bajnokok Ligájában,

amelyet szeptember elején az olaszországi Riminiben rendeznek.

Az országos bajnok Marosvásárhelyi Nova Vita csapata:

Klein László, Mihai Tătar – Andrei Moldovan, Iulian Sîplăcan, Feketics Norbert, Ionuț Chețan, Sorin Sălaghie, Adrian Crișan, Andrei Balea, Mircea Ungur, Fekete István, Radu Fărcaș, Răzvan Coman, Mihai Pârlea, Sergiu Santa, Sorin Cândea. Edzők: Virgil Bejenaru, Romulus Miclea, Rareș Vîrtic. Menedszer: Delia Mailat.