Víkendtelep: fizetni kell a parkolásért és a strandolásért is

Simon Virág 2019. július 08., 09:12

Visszaszerelték a „sorompókat” a marosvásárhelyi Víkendtelep parkolóihoz és bejárataihoz, így fizetőssé vált a szabadidőközpontba való belépés. A város egyetlen nagy strandján még nem működnek a csúszdák, de a Víkendtelep igazgatója azt ígérte, július második hetében azokat is üzembe helyezik.

Fotó: Haáz Vince

Sokan meglepődve tapasztalták a hétvégén, hogy újra fizetni kell a víkendtelepi parkolóknál. A közkedvelt szabadidőközpont két bejáratánál több mint kétszáz parkolóhely van, s ha a látogatók ezekből kiszorulnak, a környező utcákban kijelölt parkolóhelyeken hagyják autójukat.

A víkendtelepi parkolásért óránként 2 lejt kell fizetni, az egész napos állomásozás 9 lejbe kerül.

Ha valaki csak tíz percre megy be a zárt területre, megteheti ingyen. Jó tudni, hogy aki a Maros-partra, a Marosszentgyörgy területén lévő működő vendéglőkhöz megy, azt jeleznie kell, és akkor kijövetelkor nem kell parkolási díjat fizetnie.

Fotó: Haáz Vince

A strandra a belépők ára változatlan: felnőtteknek 6 lej, gyerekeknek, nyugdíjasoknak és Stud-kártyával rendelkező egyetemistáknak pedig 3 lej. Heti bérletet is lehet váltani, ez gyerekeknek 10, felnőtteknek 20 lej. Aki biztosan tudja, hogy egy hónapban többször fog kilátogatni a strandra, az válthat havi bérletet, ez gyerekeknek és nyugdíjasoknak 30, felnőtteknek pedig 40 lejbe kerül.

Mint a Székelyhon érdeklődésére Ioan Cârcu, a központ igazgatója elmondta, a kezdeti nehéz indulás ellenére

július első hetére sikerült majdnem minden medencét beüzemelni,

és a víz is megfelelő hőmérsékletű lett, egyedül az óriás csúszdák nem készültek még el. „Azt szeretnénk, hogy július második hetétől azokat is használni lehessen, és velük párhuzamosan megnyitjuk az 1,20-as medencét, ahova a csúszdázók beérkeznek. Már elkezdődtek a munkálatok az újabb óriáscsúszdák megépítéséhez, a szerződés értelmében a kivitelezési határidő 45 nap, így előreláthatólag augusztusban azokat is lehet majd használni” – mondta az igazgató.

Fotó: Haáz Vince

A csúszdák használatáért külön kell majd fizetni, alkalmanként egy lejt, de 15 lejért napijegy is váltható lesz, ami korlátlan lecsúszásra jogosít fel.

Mint korábban beszámoltunk róla, a hivatalosan május elsején, ingyenes sörözéssel és miccsezéssel megnyitott Víkendtelepen másfél hónapig nagy munkálatok zajlottak, egyik medencét sem lehetett használni. Június 15. után adták használatba a nagymedencét, majd sorra a következőket.