Elveszítette a Szuperkupát a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. július 06., 22:15

Az FC Viitorul nyerte a hazai labdarúgás szezonnyitó Szuperkupa-mérkőzését, miután 1–0-ra legyőzte a Kolozsvári CFR-t.

Több helyzete volt, de nem tudott betalálni a CFR. Korábbi felvétel. Fotó: FC Viitorul

A bajnok kolozsvári és a kupagyőztes tengerparti csapat találkozott szombaton este a ploiești-i Ilie Oană-stadionban. A CFR-nél szinte ugyanaz a kezdő tizenegy játszott, amely bajnokságot nyert, ellenben a Viitorulnál hiányoztak az U21-es Európa-bajnokságon részt vett játékosok.

A mérkőzés első félidejében a CFR irányította a játékot, Omrani kétszer is közel volt a gólhoz, de nem tudott betalálni. Szorosabb volt a meccs a második játékrészben, amikor a Viitorulnak is voltak helyzetei.

Amikor már úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a vége és tizenegyesek következnek, 

Andrei Artean győztes találatot szerzett a 86. percben, amikor jól helyezett távoli lövésével megnyerte a mérkőzést Gheorghe Hagi csapatának.

A Viitorul története első Szuperkupa-győzelmét ünnepelte, ez volt a klub harmadik trófeája a felnőttek között az idei Román Kupa és a 2017-es bajnokság megnyerése után.

A CFR számára következik a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első mérkőzése a kazah FK Asztana otthonában, amelyet romániai idő szerint kedden 16 órától (élőben közvetíti a Digi Sport és a Look Plus csatorna) rendeznek.

Labdarúgó Román Szuperkupa:
Kolozsvári CFR–FC Viitorul 0–1 (0–0),
gólszerző: Artean (86.).
CFR: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Mureşan, Camora – Bordeianu, Djokovic, Itu (Culio, 46.), Deac – Costache (Petrila, 70.), Omrani (Țucudean, 76.).
Viitorul: Tordai – Mladen, Ţîru, Iacob, De Nooijer (Kujpers, 73.) – Houri, Artean, Vînă, Mățan – Iancu (Calcan, 61.), Ganea (Leca, 73.).
Vezette: Sebastian Colțescu, Ovidiu Artene, Daniel Mitruți.