Fiatal hátvéd aláírását szerezte meg a GYHK

Gergely Imre 2019. július 06., 11:57

Újabb, ezúttal hazai, romániai állampolgárságú játékos szerződtetését jelentette be a Gyergyói Hoki Klub. A 22 éves Florin Creangă a Bukaresti Steauától érkezik Gyergyószentmiklósra.

Florin Creangă az ötödik román új játékos a keretben

A fiatal hátvéd Csíkszeredában és Brassóban szerepelt ifjúságiként, majd öt szezont játszott a Bukaresti Steaua csapatánál.

{A}

Amint a GYHK közleményében jelzi, Creangă egyáltalán nem lepődik meg ha gólhelyzetbe kerül, a 2017–2018-as idényben 38 mérkőzésen 26, a legutóbbi évadban 34 meccsen 31 pontot ért el.

A piros-fehérek 2018–2019-es keretében szereplő hazai játékosok mindegyikének élő szerződése van a gyergyói klubnál. Ugyanakkor több komoly erősítésnek számító romániai állampolgársággal rendelkező jégkorongozó szerződtetését is bejelentették.

Florin Creangă az ötödik ilyen új játékos, aki piros-fehérbe öltözik Csíki Zoltán, Antal Zsombor, Timur Raszulov, és Phil Bushbacher után.

A tavalyi légiósok közül szerződést hosszabbított Pavel Vorobjev, Dmitrij Pesztunov és Igor Bobcek, és érkezett Jordon Cooke kapus valamint Jereme Tendler, Andreas Valdix és Albert Zagidullin mezőnyjátékosok.

A GYHK játékosai pénteken újabb erőnléti felmérésen estek át, amely után elkezdhették nyári pihenőjüket. Két hét szünet után július 21-én találkoznak újra, július 28-án pedig az Érdi Jégcsarnokban kezdik el a jeges felkészülést Leif Strömberg edző irányításával. Itt már a légiósok is csatlakoznak a kerethez.