Ételmérgezéses tünetekkel vittek kórházba tizenhárom táborozó gyermeket

Székelyhon 2019. július 06., 10:25

Ételmérgezésre utaló tünetekkel vittek kórházba tizenhárom gyermeket egy borszéki sporttáborból.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Alina Ciobotariu szerint a 13 és 15 év közötti gyerekeket mentővel előbb a maroshévízi kórházba szállították szombatra virradóan – számol be az Agerpres hírügynökség. Később hatot közülük átvitték a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályára.

Kivizsgálást indítottak

Jó az állapota annak a 13 gyermeknek, akiket ételmérgezésre utaló tünetekkel vittek kórházba egy borszéki sporttáborból. A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság járványügyi kivizsgálást indított az eset kapcsán.

A csíkszeredai kórház sajtószóvivője, Kiss Edit szerint mind a hat, 12 és 14 év közötti gyermek állapota jó, kivizsgálták őket és megkapják a szükséges kezelést. A maroshévízi kórházban levő gyerekek is jól vannak, ők hamarosan hazatérhetnek Jászvásárra, ahonnan egy kosárlabdatáborba jöttek Borszékre – mondta a Hargita megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Alina Ciobotariu.

A megyei közegészségügyi igazgatóságot vezető dr. Tar Gyöngyi szerint már elkezdték a járványügyi kivizsgálást, hogy felderítsék a megbetegedés okát. Állítása szerint a gyerekeknél már csütörtökön jelentkezett a hányás, hasmenés, de nem fordultak orvoshoz. „A gyerekek jól vannak, hamarosan hazamehetnek, a szüleik már útban vannak, hogy hazavigyék őket” – tette hozzá. Az igazgató azt mondta, eddigi információik szerint a gyerekek nem a szálláshelyükül szolgáló villában étkeztek, hanem egy étteremből szállították ki nekik az ételt.