BL-ellenfeleket kapott a csíki futsalcsapat

Dobos László 2019. július 04., 16:31

A svájci Nyonban, az UEFA székházában tegnap délután kisorsolták az európai teremlabdarúgó klubcsapatok legrangosabb vetélkedőjének, a Bajnokok Ligájának csoportjait.

Megoldható feladatot kapott a csíki futsalcsapat. Továbbjuthatnak Fotó: Gábos Albin

A nemzetközi szabályok szerint tilos névadó szponzort megjelentetni a csapatok nevében, azért a székelyföldiek az Imperial Wet helyett a Futsal Klub Csíkszereda néven szerepelnek a BL-ben.

{A}

Az első körben kilenc csoportot hoznak létre: hét négycsapatos és két háromcsapatost.

A csíkiak a görögországi C jelű hármasba kerültek a házigazda AEK Futsal Club, a svájci Futsal Minerva és az ír bajnok Blue Magic FC Dublin társaságában.

Teremlabdarúgó BL, első kör

A csoport: SMS Viimsi (észt), Kampuksen Dynamo (finn), Toulon Elite (francia) és KF Tirana (albán);
B csoport: Skupi 1927 (észak-macedóniai), Lokomotiv Daugavpils (lett), Cardiff University (walesi) és Encamp (andorrai);
C csoport: AEK Futsal Club (görög), Futsal Klub Csíkszereda, Futsal Minerva (svájci) és Blue Magic FC Dublin (ír);
D csoport: Omonia Nicosia (ciprusi), Pozsonyi Pinerola (szlovákiai), Gazi Üniversitesi (török) és Vængir Júpiters (izlandi);
E csoport: Allstars Wiener Neustadt (osztrák), TSV Weilimdorf (német), Racing Futsal Luxembourg (luxemburgi) és Sparta Belfast (észak-ír);
F csoport: Sjarmtrollan Idrettslag (norvég), Luxol St. Andrews (máltai), Dinamo Chișinău (moldovai) és Fiorentino (san-marinói);
G csoport: Hovocubo (holland), London Helvecia (angol), Lynx FC (gibraltári) és PYF Saltires (skót);
H csoport: Varna City (bolgár), Georgia champions tbc (grúz) és Maccabi Nahalat Yitzhak Tel-Aviv (izraeli);
I csoport: KMF Titograd (montenegrói), Leo Futsal Club (örmény) és
Futsal Gentofte (dán).

A minitornákat augusztus 27. és szeptember 1. között rendezik, a csoportokban elől írt csapatok házigazdák. Minden csoportból csak az első helyezett jut tovább a főcsoportba.

A görögországi C csoport továbbjutója a következő körben a B ágra, az 5. csoportba kerül. Szintén ebbe a kvartettbe kerül a F csoport továbbjutója, illetve a lengyel Record Bielsko-Biala és a cseh AC Sparta Praha. Ennek a csoportnak Prága lesz a házigazdája.

A magyar bajnok Berettyóújfalu a második körben, a főcsoport küzdelmein kapcsolódik be a sorozatba, és házigazda lesz. A 4. csoport mezőnye: Berettyóújfalu, Kairat Almaty (kazahsztáni), Murcia FS (spanyol) és Sport Club KPRF (orosz).

A főcsoportok küzdelmeit október 8–13. között rendezik majd. Az A ágon szereplő kvartettek első három helyezettje, a B ágról pedig csak a csoportgyőztesek jutnak tovább a 16 csapatos elitkörbe.