Zajosan indul újra a vegyipari kombinát

Simon Virág 2019. július 03., 16:22

A megszokottnál nagyobb zaj lehet a marosvásárhelyi vegyipari kombinát szomszédságában, amíg újraindulnak és újra teljes kapacitással működnek a berendezések – figyelmeztet közleményében az Azomureş vezetősége.

Fotó: Haáz Vince

Az ipari létesítményben május végén állították le a gyártási folyamatot, hogy általános főjavításokat végezzenek. Többek között kicseréltek tizenöt kilométernyi vezetékrendszert, illetve átvizsgálták az összes berendezést, és ahol szükség volt, alkatrészeket cseréltek, javítottak.

A 19 millió eurós munkálat célja, hogy a nagyüzem újraindításakor minden tökéletesen működjön, és meg tudjanak felelni a törvényes előírásoknak. Az egy hónapos revízió alatt a vegyipari kombinát ezer munkása mellett még 1800 szakember dolgozott.

A nagyüzem berendezéseit szerdától indítják újra, és a közlemény értelmében ezek pár napig az átlagosnál zajosabbak lehetnek. Az Azomureş vezetősége szerint a működés újraindítását követő napokban jelentkező többletzaj lehetősége fel van tüntetve a működési engedélyben is.

{K1}

{A}