Fákat döntött az útra a vihar Csíkszeredában, Tusnádfürdőn és Maroshévízen

Székelyhon 2019. július 03., 12:14

Fák dőltek az útra Csíkszeredában a szerda délelőtti erős széllel és jégesővel érkezett vihar következtében. A vihar ugyanakkor számos helyen károkat okozott: kidőlt fákról érkezett jelentés Tusnádfürdőről és Maroshévízről is.

Fotó: Sánta Elemér/Civil Csíkszereda

Kidőlt fák akadályozzák a forgalmat a 13A jelzésű országúton Csíkszereda Szentegyháza felőli kijáratánál, de fa dőlt az európai út a városba vezető egyik sávjára a Lukoil benzinkút közelében, Csíkszereda Csíkszentkirály felőli bejáratánál. A kidőlt fák miatt a csíkszeredai hivatásos tűzoltók beavatkozására is szükség volt. Fa dőlt az útra ugyanakkor a Hajnal utcában is – jelezték a Civil Csíkszereda csoportban.

Tűzoltók darabolják és távolítják el a kidőlt fát a csíkszeredai Akác utcában Fotó: Székelyhon

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő közölte, hogy egyetlen személygépkocsi sem rongálódott meg a viharban, és a közlekedés az út járhatóvá tétele után azonnal beindul. 

Szintén az európai út mellett, Csíkszereda határában

a sínekre dőlt egy fa, szerencsére a magasfeszültségű vezetékeket nem érintette

– jelezte a helyszínről kollégánk. Itt a vasúttársaság hibaelhárító egységének beavatkozására volt szükség.

Fotó: Székelyhon

Több kilométeres kocsisor alakult ki Csíkszereda határában az útra dőlt fák miatt, ugyanakkor a piricskei eltérőtől Csíkszereda irányába szintén az úttestre dőlt fák nehezítik a közlekedést – számoltak be a Csíki és Udvarhelyszéki Közlekedési Infó Facebook-csoportokban.

Fotó: Vas Barna/Csíki Közlekedési Info

Fotó: Vas Barna/Csíki Közlekedési Info

Fa dőlt még az útra Csíkszeredában az Akác utcában, ide a csíkszeredai hivatásos tűzoltók vonultak ki, szintén rádőlt egy fa az úttestre Tusnádfürdőnél, ahová a helyi önkéntes alakulat vonult ki, de fa dőlt a 15 jelzésű országútra Maroshévíz Székpatak felőli kijáratánál, ahol a helyi katasztrófaelhárító egység beavatkozására volt szükség – tájékoztat a Hargita megyei tűzoltóság.

Fotó: Gergely Melinda/Csíki Közlekedési Infó

Fotó: Gergely Melinda/Csíki Közlekedési Infó

Tűzoltók darabolják és távolítják el a kidőlt fát a csíkszeredai Akác utcában Fotó: Székelyhon

{P11}

{A}