Újabb orosz támadó a GYHK-nál

Gergely Imre 2019. július 02., 17:44

Újabb erősítést jelentett be a Gyergyói Hoki Klub. Galacról igazol a piros-fehérekhez a 29 éves, balkezes orosz csatár, Albert Zagidullin.

Zagidullint ellenfélként ismerték meg a gyergyóiak. Galac egyik erőssége volt

Amint a gyergyói csapat közleményéből kiderül, kemény ütközéseket, fantáziadús játékot, s főként sok gólt és gólpasszt várnak tőle. Ezt láthatták a tőle a múlt szezonban, amikor a galaciak színeiben ellenfélként ismerhették meg.

Zagidullin 8 éven át játszott az orosz második liga, a VHL csapataiban, ahol 263 mérkőzésem 99 pontot szerzett.

Első légiós évét töltötte a múlt szezonban Galacon,

ahol a romániai bajnokságban összesen 88 pontig jutott 35 bajnoki alapszakasz meccsen és további 8-at tett hozzá az elődöntőben és a döntőben. Ebből, az igazán komoly csaták során a három Erste Ligás csapat ellen pedig 16 pontot szerzett az alapszakasz 17 találkozóján, és további 8-at az elődöntő és a finálé 7 összecsapásán.

Komoly érdeme volt a Galaci CSM ezüstérmének megszerzésében.

A GYHK keretében Zagidullin érkezésével 5 légiós csatár szerepel. A klub azt várja, hogy kemény konkurencia alakuljon ki a csapatba kerülésért. Amint írják: jót fog ez tenni a küzdőszellemnek, de ugyanakkor lehetőség arra is, hogy időnként pihenhessenek a játékosok a megerőltető menetelésben. Száz meccses szezonra számítanak, a tavalyinál jóval több rájátszásos mérkőzéssel.

{A}