Csíki tájfutó az ifjúsági Európa-bajnokságon

Dobos László 2019. július 02., 14:15

A fehéroroszországi Grodnóban rendezték meg az elmúlt napokban az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságot, amelyen Ráduly Réka, a VSK Csíkszereda sportolója is rajthoz állt. A székelyföldi lány a középmezőnyben végzett.

Ráduly Réka versenyre készülve Fotó: VSK Csíkszereda

A június végén megtartott háromnapos kontinensbajnokság a hosszú távú versennyel kezdődött, másnap a váltók viadalára, harmadik nap pedig a sprintpróbára került sor.

Harminckét ország összesen 409 versenyzője (197 lány és 212 fiú) állt rajthoz a versenyen, de Európán kívüli országként jelen volt Új-Zéland válogatottja is.

A romániai ifjúsági válogatottnak tagja volt Ráduly Réka, a VSK Csíkszereda tájfutója is, aki 14 évesen a 18 éves korosztályban versenyzett.

Hosszú táv: 1. Gárdonyi Csilla (Magyarország), 2. Elza Kuze (Lettország), 3. Oda Scheele (Norvégia), … 79. Ráduly Réka (Románia). 

Sprint: 1. Malin Kristiansson (Dánia), 2. Jasna Petrova (Bulgária), 3. Oleszia Riazanova (Oroszország), … 91. Ráduly Réka (Románia).

Az ifjúsági Európa-bajnoksággal párhuzamosan rendezték meg a Grand Prix Belarus elnevezésű nemzetközi tájfutóversenyt, amelyen a VSK Csíkszereda két tájfutója szerepelt.

A Női Elit versenyen Ráduly Annamáriát első nap kizárták, második nap viszont a 8. helyen végzett, míg az 50 éves férfiak korosztályában Ráduly Róbert Kálmán 5., illetve 7. helyezést ért el.