Heves megyei focivendégek Székelyföldön

Dobos László 2019. július 02., 12:30

Kilenc éve működik testvérmegyei kapcsolat a Hargita és a Heves megyei labdarúgó-szövetségek között. A két megye labdarúgóéletének vezetői évente találkoznak, az ifjúsági korosztályú megyei válogatottak pedig barátságos mérkőzéseket játszanak egymás ellen.

A sport révén barátságok születtek Fotó: Gohér János

Hargita megye abban a szerencsés helyzetben van, hogy a megyei önkormányzat partner a találkozók megszervezésében, így az általa kiírt pályázatok révén a székelyföldiek tudják fogadni a Heves megyei küldöttséget, illetve el tudnak utazni az észak-magyarországi megyébe.

Évente felváltva találkoznak a két megye U17-es és U15-ös fiú-, valamint U15-ös lányválogatottjai, az edzők és a játékvezetők.

Fotó: Gohér János

Idén Hargita megye volt a házigazda,

Parajdon szállásolták el a 76 tagú Heves megyei küldöttséget. A magyarországi csapatok a parajdi pályán edzettek, a megyék közti meccseknek pedig Gyergyószentmiklós volt a házigazdája.

Az U17-esek mérkőzésén: Hargita–Heves 2–2, a hazai csapat gólszerzői Botorok János és Pálhegyi Andor. Az U15-ösök meccsén: Hargita–Heves 1–2, a vesztes csapat gólját Bíró Tamás szerezte. A lányok találkozóján: Hargita–Heves 0–2.

Fotó: Gohér János

„Mindhárom Hargita megyei csapat tartalékosan állt fel, az országos bajnokságokon elért kitűnő eredmények után a játékosok nagy része vakáción van.

Az eredményeknél fontosabb a találkozás, a közös ismerkedés, a tapasztalatcsere és a barátság”

– mondta Tamás Zoltán, a Hargita Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke.