Remekeltek az udvarhelyi terepfutók

Székelyhon 2019. július 02., 10:15

Múlt hétvégén két megterhelő versenyen vettek részt a Székelyudvarhelyi VSK terepfutói, akik számos dobogós helyezéssel tértek haza.

A VSK csapata Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Az első verseny a Carpathia Trails volt, amelyen Bartha Bálint és Takács Szabolcs indultak a csapatversenyben, a megyék harcában. A verseny lényege, hogy négy nap négy különböző nehézségű szakaszt kellett lefussanak párban, egyidőben indulva, és egyszerre a célba érkezve.

Az első nap egy laza 6 kilométerrel indult csütörtökön, majd pénteken a 26 kilométeres szakasz következett. Szombaton egy maratoni táv jött (42 km), szintén a hegyekben, több mint 2500 méteres szintemelkedővel, és végül vasárnap 15 kilométeres versennyel zártak.

Bartha Bálint és Takács Szabolcs Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

A szakaszok végén Bartha Bálint és Takács Szabolcs minden nap dobogóra álltak, és összetettben a második helyet szerezték meg.

A versenyzők elmondása szerint kihozták magukból a maximumot. Mindketten voltak már hasonló páros versenyen, de ketten most futottak először, és jól kiegészítették egymást.

Bartha Bálint verseny közben Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Terepfutó berkekben talán az egyik legnehezebb versenynek tartják a Circuitul Carpaților egyik vetélkedőjét, a Csalhó hegységben megrendezett Bate Toaca maratont.

Az indulók két szakasz közül választhattak, a rövidebb, 19 kilométeres, illetve a maraton, amely 33 kilométerből állt. A pálya nehézségét a technikás terep adja: a versenyzők folyamatosan csak fel, vagy csak lefele futnak, emellett a terepviszonyok is a lehető legnehezebbek, hatalmas sziklák, kövek és gyökerek, vékony kis ösvények és derékig érő növényzet az erdő között.

Fazakas Bíborka megnyerte katagóriáját a maratoni szakaszon Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

A nehézségek ellenére helytállt a székelyudvarhelyi csapat, és több előkelő helyezést ért el.

Maraton:

Fazakas Bíborka: kategória 1. hely, összetett női 3.

További VSK-versenyzők, akik szintén teljesítették a maratoni szakaszt: Szabó Zoltán és Józsa Levente.

Szabó Kinga és Balázsy Hajnalka a dobogó első és második fokán Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Rövid verseny:

Ilyés Loránd: kategória 2. hely, összetett 4.
Márton Piroska: kategória 3. hely, összetett 6.
Szabó Kinga: kategória 1. hely, összetett 10.
Balázsy Hajnalka: kategória 2. hely, összetett 12.
Márton Szabolcs: kategória 3. hely, összetett 6.

További VSK-versenyzők, akik teljesítették a szakaszt: Gönczi Dezső, Nagy Csaba, Kovács Zsuzsánna, Nagy Elemér és Imre Judit.