További adományokat várnak az Összetartozás Templomának építési munkálataihoz

Antal Erika 2019. július 01., 19:05

További adományokat várnak a bözödújfalusi Összetartozás Templomának építtetői. A Bözödújfaluért Egyesületnek a MOL Románia meghatározó támogatása révén sikerült biztosítania a hiányzó költségvetésnek a felét, de további pénzösszegekre van szükség.

A kivitelezők bíznak abban, hogy augusztus 3-án, a Bözödújfalusi Találkozón át tudják adni az Összetartozás Templomát. Archív Fotó: Haáz Vince

Ahogy már beszámoltunk róla, az építkezést tavaly év végén kezdték el, a munkálatokkal pedig a tervek szerint haladtak, 30 tartóoszlopot helyeztek a talajba, ezeket betongerendákkal kötötték össze, megöntötték az alapot és hozzáláttak a falak építéséhez is. Ám az esőzések miatt a tó vízszintje annyira megemelkedett, hogy

le kellett állniuk az építkezéssel, ugyanis az átázott töltés miatt balesetveszélyessé, a munkagépek számára megközelíthetetlenné vált a hely.

A Katan Consulting Kft. hétfőn elkezdte a falazási munkálatokat, az ahhoz szükséges speciális, hasított követ már korábban a helyszínre szállították. 

Az építkezés teljes befejezéséhez további pénzre van szükség, ezért a kivitelezést finanszírozó Bözödújfaluért Egyesület továbbra is számít az adományozók segítségére. 

Mivel minden kis segítség jól fog, az egyesület adománygyűjtő dobozokat helyezett el a kőrispataki Szalmakalap múzeumban, az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyban, és a parajdi sóbányában. A terv szerint a felépült Összetartozás Templomában egy listát is elhelyeznek azoknak a nevével, akik akik hozzájárultak Bözödújfalu szimbólumának visszaállításához. Ez a névsor addig is az Erdőszentgyörgy, valamint a Bözödújfaluért Egyesület Facebook-oldalakon ellenőrizhető, és aki úgy látja kimaradt, vagy helyesírási hiba lenne a nevében, jelezheti az oldalak kezelőinek.

A banki átutaláshoz szükséges adatok:
Banca Transilvania – Tărgu Mureș
Asociația Bozodujfaluert,  Cod Client 257338,  Swift: BTRLRO22                                 
HUF: RO86BTRLHUFCRT0257533801, EUR: RO73BTRLEURCRT0257533801
RON: RO26BTRLRONCRT0257533801