„Kinőtt a földből” a gyimesközéploki egyházi óvoda

Barabás Hajnal 2019. július 01., 18:30

Tavasz óta dolgoznak folyamatosan a gyimesközéploki egyházi óvoda felépítésén, azóta „kinőtt a földből” a kétszintes épület, jelenleg a második szint kialakításán dolgoznak. A beruházást a magyar kormány támogatta 250 millió forinttal.

Fotó: Gábos Albin

Málnási Demeter gyimesközéploki plébános számolt be arról, hogy jól haladnak a főút melletti egyházi területre tervezett óvodaépület felhúzásával. Az ingatlan alapkövét tavaly novemberben tették le ünnepélyes keretek között, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár jelenlétében.

A kivitelezéshez márciusban foghattak hozzá, általános területrendezéssel kezdték, majd kiásták az alapot. Mostanra már a kétszintesre tervezett épület földszinti tartófalait teljes mértékben felépítették, és a második szint kialakításán dolgoznak.

Fotó: Gábos Albin

Bálint Csongor tervező korábban ismertette az óvoda épületének terveit: az alsó szinten melegítő-konyha, személyzeti öltöző, kazánház és különböző raktárhelyiségek lesznek, a felső szinten pedig három, mintegy hatvan négyzetméteres foglalkoztató kap helyet, egy tanári szoba, valamint mellékhelyiségek.

Az óvodához külön parkoló és ezerötszáz négyzetméter felületű játszótér is fog tartozni.

„Nagyon fontos a közösségnek ez a fejlesztés, ugyanis a jelenlegi óvoda termei kicsik, ráadásul az óvodások és elemi iskolások ugyanabban az épületben vannak, és a játszótér sem a legmegfelelőbb” – fogalmazott Málnási Demeter plébános. A beruházást a magyar kormány 250 millió forinttal finanszírozta. A tervek szerint a 2020–2021-es tanévet már ebben az épületben kezdhetik meg az óvodások.

Fotó: Gábos Albin

{A}