Savio Valadares az Imperial Wethez igazolt

Dobos László 2019. július 01., 13:24

Székelyföldre érkezik, a Csíkszeredai Imperial Wet együttesét fogja erősíteni a következő idényben a brazil Savio Valadares, a román teremlabdarúgó-bajnokságban eddig megfordult játékosok egyik legjobbja.

Sávio Valadares a Temesvár színeiben játszott már Székelyföldön. Korábbi felvétel Fotó: Gecse Noémi

A hírt a közösségi oldalán jelentette be az Imperial Wet. A fekete párduc Csíkszeredába jön! című bejegyzésben a következők olvashatók: „Újabb nagy kaliberű, kifejezetten technikás játékost sikerült igazolni. A román állampolgárságú brazil teremlabdarúgó, Sávio Valadares a következő szezonban már az Imperial színeiben lép pályára.”

A 25 éves, különleges képességű brazil játékos az elmúlt idényben a Temesvári Informatica csapatát erősítette.

{A}

Temesváron fantasztikus eredményeket ért el:

bajnok lett a bánsági csapattal, Román Kupát nyertek, továbbá egymás után kétszer hódították el a Szuperkupát (2017, 2018). 2018-ban az év legjobb teremlabdarúgójának választották Romániában.

Fotó: Gecse Noémi

A román futsalválogatott tagjaként Grúzia ellen 6 gólt szerzett az Európa-bajnoki pótselejtezőkön, ezzel kijuttatva a nemzeti csapatot a 2018-as szlovéniai kontinensbajnokságra.

Az 1994-es születésű Valadares Pereira de Mendonça Sávio 2016-ban érkezett Romániába, azóta a Temesvári Informatica játékosa volt. Tavaly ősszel a térdét meg kellett műteni.

Sávio 2017-től román állampolgár, nem számít idegenlégiósnak.

Sávio a második játékos, akit idén nyáron leigazolt a csíki futsalegyüttes, múlt héten a brassói származású, a Dévai Autobergamótól érkezett Adrian Pânzaru átigazolását jelentette be az Imperial Wet.

Fotó: Pál Árpád

A bajnokcsapat keretének kialakítása folyamatban van, és egy külföldi edzővel is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak,

a felkészülést pedig a tervek szerint július 24-én kezdik el.

Augusztus közepén az Imperial Wet Román Szuperkupa-döntőt játszik a Dunărea Călărași ellen, augusztus végén, illetve szeptember elején pedig a Bajnokok Ligája-selejtezőjében lesz érdekelt Görbe Walter együttese.

A BL-selejtezők csoportjait július 4-én délután a svájci Nyonban sorsolják ki, az UEFA-hoz pedig augusztus 5-éig kell leadni a nevezést, a játékosok névsorát.